Sok más cég után a McDonald’s is nagy elbocsátási hullámra készül

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyelőre nem lehet tudni, hány embert fognak érinteni a leépítések, de a cég már januárban közölte, hogy nehéz döntéseket fognak meghozni ennek ügyében.

Az Independent szerint a McDonald’s korábban arra kérte az amerikai alkalmazottakat és a nemzetközi személyzet egy részét, hogy három napon át (hétfőn, kedden és szerdán) otthonról dolgozzanak, ugyanis elbocsátásról fogják tájékoztatni az érintetteket.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

„Az április 3-i héten a szervezet egészére vonatkozóan közöljük a beosztottakkal és a létszámmal kapcsolatos kulcsfontosságú döntéseket”

– írta egy közleményben a gyorsétteremlánc.

A The Wall Street Journal beszámolója alapján egyelőre nem lehet tudni, hány embert fognak érinteni a leépítések, de a cég már januárban közölte, hogy nehéz döntéseket fognak meghozni ennek ügyében, amit Chris Kepczinki vezérigazgató is megerősített.

„Erre vonatkozóan áthelyezések is várhatók, de valószínű, hogy néhány munkahelyet is megszüntetünk”

– mondta akkor.

Az utóbbi időben számos nagy cég szánta el magát hasonló lépésre, köztük a Disney, ahonnan 7 ezer alkalmazottat küldenek el, az Indeednél pedig 2200 munkatárstól válnak meg, míg az Amazon és a Meta további 9 és 10 ezer főt rúg ki.