Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Az Indeed álláskereső cég 2200 alkalmazott elbocsátását jelentette be

Fotó: Unsplahs/Tim Gouw
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az álláshirdetési weboldal tömeges elbocsátást jelentett be, mely a teljes munkaerő közel 15 százalékát érinti.

A CNN jelentése szerint az Indeed álláskereső portál bejelentette, hogy közel 2200 alkalmazottat fog elbocsátani, Chris Hyams vezérigazgató pedig a vállalat által kiadott hivatalos közleményben úgy fogalmazott:

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

„A leépítések a vállalat szinte minden csapatából, funkciójából, szintjéről és régiójából származnak. A konkrét döntések, hogy kit és hol kell leépíteni, rendkívül nehezek voltak, de komoly körültekintéssel hoztuk meg őket.”

A 2004-ben alapított cég által bejelentett leépítésről szóló döntés a vállalat előrejelzései nyomán született, a jelentésben ugyanis úgy vélték, hogy a munkaerőpiac a koronavírus-járvány utáni „boom” után lassulóban van. A vállalat most arra számít, hogy idén és jövőre is csökkenni fog az álláshirdetések száma.

Hyams ennek kapcsán megjegyezte:

„Az elmúlt negyedévben az Egyesült Államokban az összes álláshirdetés 3,5 százalékkal csökkent az előző évhez képest, míg a szponzorált állások volumene 33 százalékkal esett vissza. Az Egyesült Államokban arra számítunk, hogy az álláslehetőségek száma a következő két-három évben valószínűleg a járvány előtti 7,5 millió körüli szintre, vagy még ennél is alacsonyabb szintre csökken.”

Kissé furcsa megoldás, de a vállalat úgy határozott, oly módon közli munkavállalóival a jövőjükről hozott döntést, hogy küldenek nekik egy e-mailt, melyben két különböző mondattal találkozhatnak az alkalmazottak: ha nem érintettek, úgy „Az Ön pozícióját nem érintette”, az elbocsátottak pedig „Az Ön pozíciója érintett” üzenetet fogják megkapni a cégtől.