Folytatódik a tömeges létszámleépítés a Disney-nél: 7000 alkalmazottat bocsátanak el

TÉMÁK:
#Disney
Fotó: Unsplash/Seif Ak
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Disney közlése szerint „takarékossági és átcsoportosítási céllal” csökkenti a dolgozók létszámát.

A Tech Times jelentése szerint a Disney folytatja a létszámleépítést, és nyárig 7000 alkalmazottat bocsáthatnak el. Az elbocsátások első körére márciusban kerül sor, a vállalat közlése szerint pedig azért volt szükség a drasztikus lépésre, mert csak így tudják teljesíteni takarékossági és átcsoportosítási céljaikat.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Ez a szám a munkaerő igen jelentős része, ám nem ez volt az egyetlen rossz hír a vezetőség részéről. Bob Iger vezérigazgató jelentette be a tömeges elbocsátást, melynek első köre már el is kezdődött, és úgy tudni, hogy a Disney már ki is küldte az értesítőket az érintetteknek.

Csak márciusban számos nagy techvállalat jelentett be tömeges elbocsátásokat, állítva, hogy ezek a létszámleépítések a teljes munkaerő csak egy kis százalékát teszik ki.

A Meta is átszervezésre hivatkozva rúgja ki alkalmazottjait, s bár állítják, hogy a veszteség nem jelentős, mégis akár 10 ezer ember találhatja magát állás nélkül egyik napról a másikra.

Az egyik leghírhedtebb az összes közül azonban még mindig a Twitter: Elon Musk ugyanis tömeges elbocsátásokat jelentett be, ahogy felvásárolta a platformot. A PayPal vezérigazgatója pedig a tömeges elbocsátások kapcsán állította, hogy „ez azért van, mert ezek a cégek a világjárvány idején hamis munkát adtak nekik, és túl sok embert vettek fel”.