További 9000 alkalmazott elbocsátását tervezi az Amazon

TÉMÁK:
#Amazon
Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A leépítésekre a már korábban bejelentett elbocsátásokon felül kerülhet sor.

Az Amazon további 9000 dolgozó elbocsátására készül az elkövetkező hetekben, közölte Andy Jassy vezérigazgató hétfőn a munkatársaknak küldött üzenetében.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

A leépítések a már bejelentett, novemberben kezdődött és januárig tartó elbocsátásokon felül történnek. A korábbi kör több mint 18 000 alkalmazottat érintett, és elsősorban a kiskereskedelmi, az eszköz-, a toborzási és a humánerőforrás-osztályok munkatársait érintette.

Akárcsak korábban, most is a költségek racionalizálására történő törekedés áll a döntés hátterében, vagyis leegyszerűsítve költségoptimalizálás miatt kerül sor az újabb csoportos létszámleépítésre.

Jassy elmondása szerint a döntés meghozatalakor figyelembe vették a jelenlegi gazdasági helyzetet, valamint a közeljövő bizonytalanságát is, és végül úgy látták, a hosszú távú stabilitás érdekében újabb elbocsátásokra van szükség.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel befejeződött-e az elbocsátási hullám a vállalatnál, mindenesetre az elmúlt hónapok történései után a még munkaviszonnyal rendelkező alkalmazottak sem lehetnek túlságosan nyugodtak.