Legalizálná a marihuánát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Fotó: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk elõtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tõle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetõje. MTI/Mónus Márton

Czinder Tímea

2022. január 17. - 17:02

Külföldön már akadnak példák bizonyos kábítószerek legalizálására.

A Telexnek adott interjút a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, Kovács Gergely pedig az interjú egy pontján megjegyezte, talán marihuánát termesztene, ha felhagyna a politikával. A viccpártként is emlegetett MKKP sok egyedi, a valóságot kifigurázó programjáról ismert, a marihuána legalizálása azonban akár ésszerű javaslatnak is tűnhet.

„Ez egy elég hülye szituáció, hogy ártalmatlan dolog, de félni kell a rendőrségtől. Hál’ istennek nem tartatják be ezt a törvényt, ők is érzik, hogy nem lehet félmillió embert megbüntetni. A dekriminalizáció is azért fura, mert ha jól tudom, azt jelentené, szabad fogyasztani, de nem szabad termeszteni. Értelmetlennek tűnik”

– nyilatkozta Kovács Gergely.

Bár a 444 szerint a gondolat nem ördögtől való, Magyarországon eddig egyetlen párt sem vállalta fel a marihuána szabályozott keretek között történő forgalmazásának gondolatát sem. Nyugaton csak a marihuána, az mdma és a gyógyászatban is hatásosnak tűnő pszilocibin (varázsgomba) engedélyezésére akad példa, de komoly szakmai érvek hozhatók fel a heroin terápiás alkalmazása mellett is.

Kovács Gergely az interjúban más dolgokról is beszélt, például arról, élete legrosszabb hónapja áll mögötte Márki-Zay Péter nyilatkozatai miatt, aki elvesztegetett szavazatnak nevezett minden rájuk leadott voksot. Ennek ellenére szívesen segít, hogy bárki más legyen a kormányon, és ne a Fidesz.