Rossi a nagy meccs után: „Még a tündérmesék is véget érnek, és nem feltétlenül boldogan”

Fotó: Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. június 24. - 00:26

Marco Rossi csalódott a csapattal, mivel a válogatott három mérkőzést is oroszlánként harcolt végig, és megérdemelték volna a továbbjutást.

Ez az este nem úgy ért véget, mint azt szerettük volna, ugyanakkor az esélyünk is sokkal nagyobb volt a győzelemre, mint azt sokan gondolták. A magyar válogatott szimplán jobban teljesített, és sokáig a kezünkben volt a győzelem, és ezzel együtt a továbbjutás sorsa.

Sajnálatos módon végül a mérleg nyelve Németország felé billent az „F” csoport mindent eldöntő utolsó mérkőzésén, amit Rossi is sajnál, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy évek múltán is büszkék lehetünk arra, amit mutattunk.

„Tisztelem a magyar futball nagy történelmi sikereit. Ugyanakkor ezen az Eb-n olyan eredményt értünk el, amelyre évek múltán is büszkék lehetnek a magyar szurkolók.” – idézte az MLSZ Rossi nyilatkozatát.

„Hihetetlen, hogy Münchenben szomorúak vagyunk a 2-2-es döntetlen miatt. Csalódottak vagyunk, hiszen a fiúk három mérkőzést oroszlánként harcoltak végig és büszkévé tették a magyarokat. Nem féltek azoktól a nagy nevektől, akikkel szembe kerültek.”

„Őszinte leszek, nem szeretek ennyire hátul védekezni, jobban szeretem az egészpályás nyomást, de csak ezzel és minden taktikai elemet betartva volt esélyünk ebben a mezőnyben.” – folytatta a nyilatkozatát szövetségi kapitány.

Orbán Viktor reakciója a drámai német-magyar Eb-meccset követően

„Még a tündérmesék is véget érnek, és nem feltétlenül boldogan. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, de egyben csalódott is, mert annyira közel voltunk…” – reagált Rossi, aki szintén büszke lehet, mert a csapata kiválóan játszott.

„Közel jártunk, ezért csalódott vagyok, de nagyon boldog vagyok a fiúk teljesítménye miatt. Teljesen elégedett vagyok, szeretnék ugyan támadóbb focit játszani, de realistának kell lenni, ilyen ellenfelekkel szemben azt kellett tennünk, amit engedtek az erősségeink.”