Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
387,34 Ft
Font
439,64 Ft
Bitcoin
27,980 $

A Bayerntől kölcsönözhet középpályást a Manchester United

Bukarest, 2021. június 21. Az osztrák Marcel Sabitzer (j) és az ukrán Andrij Jarmolenko a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Ukrajna - Ausztria mérkõzésen Bukarestben 2021. június 21-én. MTI/EPA/Pool/Robert Ghement
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint a Manchester United közel került a Bayern München középpályásának, Marcel Sabitzernek a megszerzéséhez.

Előzmény:

 

Az osztrák válogatott Marcel Sabitzer Manchesterbe repült orvosi vizsgálatokra. Az ESPN beszámolója szerint még az átigazolási határidő, azaz éjfél előtt meg tudják kötni az üzletet a Uniteddal. A csapat azért döntött mellette, mert Christian Eriksen legalább három hónapra kidőlt bokasérüléssel és Donny van de Beek, valamint Scott McTominay is hiányoznak.

Soron kívül Nagyon szigorú intézkedést vezetett be Utah állam a tizenévesek számára

Sabitzer az elmúlt hónapokban kiesett a Bayern kezdő tizenegyéből, ezért vélhetően szívesen veszi a lehetőséget, hogy a Unitednél játsszon. Vélhetően év végéig fog kölcsönbe érkezni az Old Traffordra, ő lesz a klub második igazolása, miután korábban Wout Weghorstot is megszerezték kölcsönbe a Burnleytől.

2021-es érkezése óta (16 millió euróért vásárolták Lipcséből) Sabitzer 54 meccsen lépett pályára a Bayernben. Szerződése 2025-ig szól a müncheni klubnál, de az ESPN forrásai szerint nyáron elhagyja őket.

Egy mai sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy keresnek-e váltást Eriksen helyére, Erik ten Hag menedzser így nyilatkozott: „Az utolsó napon elég nehéz. Nem lehet készülni ezekre a durva sérülésekre, de a középpályásaink között vannak jó játékosok, akik betölthetik ezt a rést. Megvan a stratégiánk és ehhez tartjuk magunkat. Visszavisszük a Manchester Unitedet oda, ahova tartozik.”