Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Bayerntől kölcsönözhet középpályást a Manchester United

Bukarest, 2021. június 21. Az osztrák Marcel Sabitzer (j) és az ukrán Andrij Jarmolenko a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Ukrajna - Ausztria mérkõzésen Bukarestben 2021. június 21-én. MTI/EPA/Pool/Robert Ghement
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint a Manchester United közel került a Bayern München középpályásának, Marcel Sabitzernek a megszerzéséhez.

Előzmény:

 

Az osztrák válogatott Marcel Sabitzer Manchesterbe repült orvosi vizsgálatokra. Az ESPN beszámolója szerint még az átigazolási határidő, azaz éjfél előtt meg tudják kötni az üzletet a Uniteddal. A csapat azért döntött mellette, mert Christian Eriksen legalább három hónapra kidőlt bokasérüléssel és Donny van de Beek, valamint Scott McTominay is hiányoznak.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Sabitzer az elmúlt hónapokban kiesett a Bayern kezdő tizenegyéből, ezért vélhetően szívesen veszi a lehetőséget, hogy a Unitednél játsszon. Vélhetően év végéig fog kölcsönbe érkezni az Old Traffordra, ő lesz a klub második igazolása, miután korábban Wout Weghorstot is megszerezték kölcsönbe a Burnleytől.

2021-es érkezése óta (16 millió euróért vásárolták Lipcséből) Sabitzer 54 meccsen lépett pályára a Bayernben. Szerződése 2025-ig szól a müncheni klubnál, de az ESPN forrásai szerint nyáron elhagyja őket.

Egy mai sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy keresnek-e váltást Eriksen helyére, Erik ten Hag menedzser így nyilatkozott: „Az utolsó napon elég nehéz. Nem lehet készülni ezekre a durva sérülésekre, de a középpályásaink között vannak jó játékosok, akik betölthetik ezt a rést. Megvan a stratégiánk és ehhez tartjuk magunkat. Visszavisszük a Manchester Unitedet oda, ahova tartozik.”