Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Nagy a baj Manchesterben, három hónapra kidőlt Christian Eriksen

Doha, 2022. november 25. A dán Christian Eriksen egy dohai sajtóértekezleten 2022. november 25-én. Dánia másnap Franciaország ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában. MTI/EPA/Abir Szultan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A dán középpályás mostanra meghatározó tagja lett a Manchester United csapatának.

Másfél évvel ezelőtt még az sem volt biztos, hogy Eriksen valaha folytathatja-e a pályafutását az Európa-bajnokságon történt kis híján tragikus szívmegállását követően. A dán klasszis azonban visszatért, nem is akárhogyan.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Az idei szezonban 31 mérkőzésen már több mint 2000 percet töltött a pályán, két góllal és kilenc gólpasszal segítve a Unitedet. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy egészen április végéig kényszerpihenőn lesz.

Eriksen mankóval hagyta el ugyanis az Old Traffordot a Reading elleni győztes FA-kupa meccset követően, miután Andy Carroll szerencsétlen szerelése után megsérült – számolt be róla a SkySports.

A klub már megerősítette a sérülés tényét, a Sky Sports szakértője, a Liverpool korábbi klasszisa, Jamie Carragher azonban úgy vélekedett, hogy Eriksen hiánya nem fogja döntően befolyásolni a United szezonját.

„Nagy csapás, mert a középpálya erősödése volt a legnagyobb fegyverténye idén a Manchester Unitednek. De a bajnokságot már nem valószínű, hogy megnyerik, és a legjobb négyből sem fognak kicsúszni” – jósolta Carragher, ami azért elég optimista hozzáállás, lévén a Tottenham az ötödik pozícióban mindössze három pontra van a manchesteriektől, akik lehet éppen egy Eriksennel voltak jobbak.