Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Véget ért a Manchester United menetelése, hazai pályán kaptak ki a 96. percben

Újabb nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a Manchester United, ezúttal az Old Traffordon a Fulham ellen.

Fotó: EPA/PETER POWELL
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Noha az elmúlt időszakban sorra nyerte meg a meccseit a Manchester United, messze nem tűntek meggyőzőnek. Ten Hag vezetésével továbbra is erősen döcög a játék, de még mindig nem rúgták ki a hollandot, aki úgy érzi, megfelelő személy a kispadon. Sok szurkoló nem ért egyet ezzel, és szabályosan imádkoznak egy új edzőért.

Az új vezetőség és tulajdonosi kör később változtathat, főleg azok után, hogy Tuchel, Xavi és Mourinho is elérhető. Mindhárman jobb opciót jelenthetnek Ten Hagnál, aki eddig nem sokat tudott bizonyítani, különösen ebben a szezonban. Újabb csapás érte közben a csapatot, mert Shaw és Hojlund is lesérült. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az angol védő hónapokra dőlt ki, míg a fiatal csatár hetekre, miközben a keret tele van olyan játékosokkal, akikkel aligha lehet bajnoki címet nyerni. Ten Hagnak is van felelőssége ebben, mert ő igazolja a játékosokat, Antony kiváló példa arra, hogyan dobhat ki valaki hatalmas összeget az ablakon, ennek kapcsán szintén megannyi kritikát kap, nem beszélve arról, hogy rendre rosszul vagy későn cserél.

Kellemetlen vereség lett a vége az Old Traffordon

A Vörös Ördögök legutóbb a Fulham ellen játszottak, ami kötelező 3 pontnak ígérkezett az Old Traffordon. Mostanában nagyon rossz formában vannak, mégis sorra alakították ki a helyzeteket az United otthonában, szinte csak idő kérdése volt, mikor szereznek vezetést. A 65. percben Bassey vágta a léc alá a labdát egy szöglet utáni kavarodás végén, ami nem okozhatott meglepetést, mert rendszeresen nem tudja a csapat levédekezni a szögleteket.

Amikor már minden veszve látszott, jött a korábbi száműzött Maguire a 89. percben, és a kipattant védést a kapuba pofozta. Ugyan VAR-vizsgálatot rendeltek el, egyértelműen látszott, hogy nem volt les, és megadták a gólt. Casemiro sérülése miatt is sokat, összesen 9 percet hosszabbítottak. A Real Madrid korábbi sztárjának a fejsérülése miatt már az 53. percben el kellett hagynia a pályát, így McTominay ezúttal sokkal korábban állhatott be.

Ebben a 9 percben az United jobban és veszélyesebben játszott, mint 90 percen át. Nem is lehetett érteni, hogy azelőtt miért domináltak ilyen módon, és akkor aligha kerültek volna bajba. Ekkor többen már elkészültek az erejükkel, Maguire szintén, aminek meglett a következménye, és a 96 percben Iwobi eldöntötte a 3 pont sorsát, Onana mozdulni sem tudott a lövésre.

Miután az Aston Villa 4-2-re nyert a Nottingham Forest ellen, növelték az előnyüket a 4. helyen, ami még éppen hogy csak Bajnokok Ligája indulást ér. A manchesteriek egyre távolabb kerülnek ettől, már 8 ponttal számolnak kevesebbet a riválisuknál, és a Tottenham úgy van előttük 3 ponttal, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.