Clouds
21 Budapest
Dollár
346,97 Ft
Euró
371,71 Ft
Font
428,85 Ft
Bitcoin
27,752 $

Haaland nélkül is simán nyert a Manchester City a Liverpool ellen

Fotó: Julian Alvarez, a Manchester City játékosa (b) gólt lő az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában játszott Manchester City-Liverpool mérkőzésen a manchesteri Etihad Stadion 2023. április 1-jén. MTI/AP/Jon Super
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Volt miért bizakodnia a listavezető Arsenalnak, ám végül a Manchester City nemcsak fordított, hanem simán nyert is a Liverpool ellen.

Guardiola nyitva hagyta az ajtót azelőtt, hogy Haaland pályára lépjen a Liverpool ellen szombat délután. Végül a norvég klasszis kikerült a keretből, így a kispadról sem tudott beállva segíteni a Citynek.

Soron kívül Csak a gomolyfelhők zavarhatják meg a többórás napsütést kedden

Más kérdés, hogy nem volt erre szükség, mert Guardola csapata nagyon simán hozta a három pontot, leszámítva azt, hogy fordítaniuk kellett. Salah már a 17. percben eredményes volt Jota passzából, de az öröm nem tartott sokáig.

Alvarez a 27. percben egyenlített Grealish jóvoltából, míg a második félidő legelején De Bruyne megszerezte a vezetést. Mahrez készítette elő a gólt, addig az 53. percben Gundogan osztotta ki a következő pofont.

Esélyt sem adott a City

Végül a remek formában játszó Grealish állította be a 4-1-es végeredményt, amire ugyancsak nem volt válasza a Liverpoolnak, akik ezzel a vereséggel már csak a 6. helyen állnak, és egyre távolabb kerülnek attól, hogy megszerezzék a 4. helyet, ami BL-indulást ér.

A 42 pontos Liverpool előtt a Newcastle tanyázik 47 egységgel, de a „szarkák” egy meccsel kevesebbet játszottak. A Tottenham-nak pedig egy meccsel van többje a 4. helyen a Liverpoolhoz képest.

A City 64 pontos az Arsenal mögött, akik eddig 69 pontot gyűjtöttek, de ha kikapnak a Leeds ellen, akkor marad az 5 pontos differencia. Győzelem esetén pedig ismét lélektani előnybe kerülnének.