Clouds
21 Budapest
Dollár
344,52 Ft
Euró
370,79 Ft
Font
431,70 Ft
Bitcoin
26,872 $

4-1-re ütötte ki a Manchester City az Arsenalt

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City szabályos erődemonstrációt tartott az Arsenal ellen, és ezzel a győzelemmel óriási lépést tettek meg a bajnoki cím felé.

Arteta nagyon bizakodóan várta a City elleni rangadót, „bajnoki döntőt”, őszintén hitt abban, hogy nyerhetnek, függetlenül attól, hogy a manchesteriek stadionja inkább hasonlít egy bevehetetlen erődre. A másik oldalon Guardiola arról beszélt, hogy szerinte nem ez a meccs dönti majd el a bajnokság sorsát.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A vártnak megfelelően egymásnak esett a két csapat, de a Manchester City diktálta a tempót. Igazi rémálommal indult a mérkőzés az Arsenal szempontjából, mivel De Bruyne már a 7. percben eredményes volt Haaland félpályáról adott passzából.

De Bruyne átgyalogolt az ágyúsok védelmén, majd a rövidbe vágta a labdát, amivel megadta a hangulatot. A 26. percben enyhe túlzással eldönthette volna a találkozót, közelről lőhetett, de nem talált kaput.

A City esélyt sem adott az Arsenalnak

Valamivel több mint egy perccel később Haaland került ziccerbe, ám passz helyett a lövést választotta, és nem járt sikerrel. Az Arsenal pedig csak asszisztált, mialatt a hazaiak rohamozták a kaput. A 36. percben ismét Haaland villant, távolabbról tüzelt, és a lövése nem sokkal kerülte el a kaput, ami újabb komoly figyelmeztetés volt az Arsenal számára.

Arteta csapata tehetetlen volt, és a 41. percben Ramsdale óriási védése kellett ahhoz, hogy Haaland ne találjon be. 5 perccel ezután már nem úszták meg, hiába intették be először a lest, a VAR-on keresztül bizonyították, hogy Stones találata érvényes volt, így 2-0-val mehettek pihenőre a City játékosai, akik szabályos erődemonstrációt tartottak az Arsenalnak. A második gólpasszt az első gól szerzője, De Bruyne osztotta ki egy okos szabadrúgásból.

Az 52. percben az Arsenal kapusának megint óriásit kellett védenie, Haaland ziccerben hibázott, majd két perccel később kiosztotta a második gólpasszát De Bruyne-nek. Ugyan az Arsenal a 86. percben Holding révén szépíteni tudott, ez semmire nem volt elég, és a hosszabbításban Haaland beköszönt. 4-1 lett a vége, és noha még mindig az Arsenal vezeti a bajnokságot, csak 2 pont az előnyük, és két mérkőzéssel kevesebbet játszott a City.

A nap legnagyobb pofonját mégis a Brentford osztotta ki, akik a Chelsea pályáján tudtak nyerni 2-0-ra. Ez egy újabb sokkoló vereség volt a londoniak részéről, és tovább folytatódik Lampard horrorisztikus sorozata, miután eddig csak vereséget szenvedtek, mióta visszatért a legenda a kispadra.

A Liverpool meccse is érdekesen alakult a West Ham United otthonában, ahol fordítani tudtak Gakpo és Matip góljával. A Liverpool jelenleg a 6. helyen áll az 54 pontos Aston Villa mögött, de egy meccsel kevesebbet játszottak Kloppék, míg a Chelsea maradt a 11. helyen 39 ponttal.