Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Magyar Péter az új hangfelvételekről: „Lehet, hogy vannak, és?”

Magyar Péter új hangfelvételekről nyilatkozott a Partinzánban, de szerinte nem a hangfelvételek miatt generált tömeget.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitaműsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter nem fog vitázni az ATV-ben Dobrev Klárával, ezt már pénteken tisztázta a csatornán, hiába üzent neki a DK vezetője. Ezzel együtt tagadta, hogy rendőrt hívott volna a DK híveire, most pedig a Partizán élő műsorában adott interjút a Békemenet ideje alatt, megemlítvén azt is, amikor azt jósolta, a hangfelvétel nyilvánosságra hozása dominót indíthat be, és többek között Rogán Antal is lemond majd ennek hatására, de ilyen nem történt, ahogyan mások sem mondtak le.

Magyar azt mondta, egy normálisabb országban ezeknek a dolgoknak így kellene történnie. „Ennek a tizedéért le kellene mondania” Szerinte attól függetlenül, hogy ezért nem mondanak le bizonyos politikusok, ők még kimondhatják azt, hogy le kellene mondaniuk. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Erre reagálva mondta azt, őszintén gondolta, hogy egy ilyen hangfelvétel után Rogán Antalnak, vagy valakinek vállalnia kellene a felelősséget. „Alulbecsültem a propagandát, és azt hittem, ezt még ők sem tudják elhallgatni vagy megmagyarázni, de megtették. Tévedhetek.” – fogalmazott Magyar. „Lehet, hogy ez egy politikai hiba volt.”

Gulyás Gergely is szóba került

Ami pedig a Gulyás Gergellyel való sms-váltásokat illeti, azt mondta, nem megy bele abba, hogy azokat nyilvánosságra hozza. Ugyanakkor azt tanácsolta a miniszternek, ha vannak olyan üzenetei, akkor azokat hozza nyilvánosságra. „Nyilván nincs ilyen, ezért nem is hozta nyilvánosságra.” – folytatta a Tisza Párt vezetője, majd szóba kerültek az újabb hangfelvételek.

„Lehet, hogy vannak, és?” Feltették neki a kérdést, tervezi-e megjelentetni ezeket a következő hetekben. „Meglátjuk.” Az első hangfelvételről azt nyilatkozta, nem szívesen hozta nyilvánosságra, mert a felesége szerepel rajta, és nem ezzel a céllal készült. Hozzátette, nem véletlenül kérte meg őt három héttel a felvétel nyilvánosságra hozatala előtt, hogy menjen el vele tanúskodni, amit nem tett meg.

Ezek után szerinte nem volt más lehetősége, már csak közérdekből is nyilvánosságra kellett hoznia a felvételt. Azt viszont tagadja, hogy az emberek a hangfelvételek miatt mentek ki hozzá az utcára, szerinte ez amiatt történt meg, mert látnak egy másik alternatívát.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.