Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Magyar Péter nem támogatja Karácsonyt, és gyalogos hidat építene Budapesten

Magyar Péter a legkisebb mértékben sem támogatja Karácsony Gergelyt, ahogyan a többi főpolgármester-jelöltet sem, és elárulta, gyalogos hidat építenek Budapesten.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter az ATV vendége volt vasárnap este, élő interjút adott, melynek ideje alatt nézői kérdésekre is válaszolt. Ami a közelgő választásokat illeti, azt mondta, senkit nem tud jó szívvel támogatni a jelöltek közül, ahogyan Karácsony Gergelyt sem, aki ismét nagy ígéretet tett az aktuális választás előtt.

Szentkirályi Alexandra élesen támadja Karácsonyt, a lehető leghamarabb leváltaná, de Vitézy Dávid sem tartja alkalmasnak a jelenlegi főpolgármestert, aki a DK-nak is segít a választási kampányok során, ami sokaknak nem szimpatikus. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A Tisza Párt vezetője azt mondta, ez az egész nem személyezhet van kötve, és senkivel nem fog koalíciót kötni, sem Gyurcsány Ferenc pártjával, ahogyan Vitézyvel sem, egyszerűen arra törekednek, hogy övék legyen a legnagyobb frakció.

Abban bízik, hogy a budapesti városvezetésen belül a Tisza Párt nagy erőt képvisel majd, és kiharcolják, hogy a DK-nak és a Fidesznek se legyen többsége. Ahogyan ő fogalmazott, ez a cél, és ha a budapestiek megadják nekik a lehetőséget, akkor többek között egy gyalogos hidat is építenének.

Magyar szerint ez 1 év alatt megépülhetne, ha lenne egy normális gazdája Budapestnek, mert jelenleg azt látja, nincs. Ennek kapcsán hozta fel a Lánchíd renoválását, mely éveken át tartott, és végül sokkal többe került a tervezettnél. Prágát hozta fel példának a gyalogos híd kérdését illetően, és hozzátette, ebben az esetben az autósok visszakaphatnák a Lánchidat, mert lenne mellette egy olyan hídja a fővárosnak, amin csak gyalogosok közlekedhetnének.