Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Vitézy Dávid pillanatok alatt rakta helyre Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid is belelendült a budapesti kampány hajrája előtt, ami még sokba kerülhet Karácsony Gergelynek, miközben Szentkirályi Alexandra sem kíméli Budapest főpolgármesterét.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra minden eddiginél kritikusabb Karácsony Gergellyel szemben, és erősen tart attól, hogy Budapest főpolgármestere bár tagadja, szerinte rengeteg autót akar kitiltani a városból, és ezzel együtt a rakparthelyzet is súlyossá válhat. Most Vitézy Dávid reagált Karácsony egyik nyilatkozatára, ami hamar fülön ütötte.

Vitézy tisztázta, nem helyettesnek készül, hanem arra, hogy Budapestet vezesse, illetve nem hajléktalanellenes, csak utasbarát, ami között nagy különbséget lát. „Karácsony Gergely ma azt mondta egy rendezvényen, hogy nem lehet a helyettese az, aki a hajléktalanságot politikai szitokszóként használja. Gondolom, arra a mondatomra utalt, hogy a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló.” – írta a Facebook oldalán Vitézy, aki jobbnak látta helyrerakni a dolgokat. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Két dolgot is félremagyaráz a főpolgármester: Nem a helyettese szeretnék lenni, hanem az utódja, ezért indulok a főpolgármester-választáson. Nem hajléktalanellenes vagyok, hanem utasbarát. És ez elég fontos különbség.”

Abszolúte az utasok pártját fogja Vitézy, miközben a hajléktalanok helyzetére is megoldást kínál, mert igenis fontosak a hajléktalanszállók, míg az utasok szeretnének igényesen, nyugalomban utazni, ami nem mindig sikerül Budapesten. „A hajléktalanszálló nem szitokszó, akárhogy is próbálja üres moralizálással kiforgatni ezt Karácsony Gergely. Viszont attól senkinek nem lesz jobb a helyzete, hogy elfordítjuk a fejünket és tudomást sem veszünk a problémáról. A BKK utazási szabályai világosak, az ülést és a járművet beszennyező ruházatban például nem lehet utazni.”

„Itt az ideje, hogy érvényt szerezzünk ezeknek a szabályoknak, ahogy bármely más szolgáltatás helyszínén, egy moziban vagy kávézóban is megteszik. A szociális ellátórendszer hiányosságait orvosolni kell, nem a tömegközlekedésre terhelni.” – folytatta a posztjában Vitézy.

„Pontosan ez a választás tétje június 9-én: marad a semmittevés és annak elfedésére a másokat pellengérre állító üres moralizálás, vagy végre cselekvő és az utasok érdekeiért kiálló főpolgármestere lesz Budapestnek. 2x Vitézy, ha a BKK-rendészetet választod!”