Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Szentkirályi Karácsonyról: feketeöves Gyurcsány-katonákkal vette körbe magát

A volt kormányszóvivő szerint a jelenlegi főpolgármester „beállt a Gyurcsány-házaspár védőszárnyai alá”, s a budapestiek helyett a DK elnökéért dolgozott.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nemrégiben egy új videót tett közzé a hivatalos közösségi médiás oldalán, amelyben mondandóját úgy kezdi: „Az ég kék, a fű zöld, Karácsony pedig nyafog”. Ezt követően pedig bevágott egy interjút, amelyben a jelenlegi főpolgármester arra panaszkodik, hogy ha tart egy sajtótájékoztatót, akkor általában arra a kérdésre is válaszolnia kell, hogy mikor találkozott utoljára Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével.

Erre a volt kormányszóvivő úgy reagált, hogy Karácsony „beállt a Gyurcsány-házaspár védőszárnyai alá, és most azon hisztizik, hogy miért kérdezik erről”. Majd azzal folytatta: „Hát azért főpolgármester úr, mert ön százmilliókat folyat el a budapestiek pénzéből Gyurcsányéknak, miközben a DK-nak kampányol vidéken. Ha nem feketeöves Gyurcsány-katonákkal vette volna körbe magát, akkor talán nem erről kérdeznék a főpolgármester urat”. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Szentkirályi a Facebookon megjelent videó végén még hozzátette azt is: „Siránkozás és hiszti helyett a budapestiekért kellett volna dolgozni és nem Gyurcsányért. De már késő, elegünk van magából és június 9-én leváltjuk önt és Gyurcsányékat is!”. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony a nyugdíjasokat is magukra hagyta. „Magukra hagyták a budapestieket és az időseket is. A kormány ezzel szemben elindította a Gondosóra programot” – mondta.

Egy másik posztjában pedig annak adott hangot, milyen dühös a fővárosban tapasztalt helyzet miatt, például amikor Zuglóban járt, több alkalommal is ledöbbent. „Karácsony-féle ’környezettudatos bérház’ zuglóiaknak: nem ott, nem az, nem akkorra és sokkal drágábban. Gaz, szemét, pénznyelő és nem létező ’ökoház’ – fogalmazott a bejegyzésben. Végül kiemelte, „a baloldal Zuglóban és a fővárosban se érdemel még egy esélyt”, ehelyett változásra van szükség.