Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Magyar Péter elmondta, szerinte Gyurcsány Ferenc miért a Fidesz embere

Magyar Péter határozott véleményt fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy miért tartja Gyurcsányt Ferencet a Fidesz emberének, és milyen utasítást kaphatott a kormánytól Dobrev Klára a Tisza Párt kapcsán.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart a DK budapesti székházában 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Csak úgy forrnak az indulatok a választások előtt, többek között Karácsony Gergely és Vitézy Dávid körül is, akik fej-fej mellett haladhatnak Budapestért. A jelenlegi főpolgármester szerint a Fidesz elárulta, Vitézy pedig becsapta a szavazóit. Nem állt meg ennyinél Karácsony, és politikai szélhámosnak nevezte Vitézyt, aki szerinte a Fidesz embere.

Mindeközben a Fidesz megindult, hogy 1 millió embert keressen fel személyesen az 50 ezer aktivistájával, de a politikusok is beszállnak az akcióba, élen Orbán Viktorral. Magyar Péter pedig újabb nagy rendezvényt szervez Budapesten, és elárulta, szerinte ki is ő valójában, ki az a Magyar Péter. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Arra a kérdésre is választ adott, miért nevezi „kék Fidesznek” a DK-t, amit Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc kategorikusan elutasít. Sőt, szerintük Magyar a Fidesz beépített embere, és ő az, aki azon dolgozik, hogy a kormánypárt újabb győzelmet arasson a választásokon. „Ugyanaz a hatalmi logika. Egymást tartja fönn ez a két párt: ez sok helyen látszik, helyi cégekben tapasztalható összefonódásokban és az elszámoltatás hiányán. Mindenki tudja, hogyha akarták volna, meg lehetett volna fogni Gyurcsányékat gazdasági visszaélésekkel vagy akár a 2006-os ügyekkel.” – mondta a 24.hu-nak.

Magyar azonban megjegyezte, a volt miniszterelnök nem buta ember, aki tisztában van azzal, hogy ebben az országban neki több lapot többé nem osztanak. A nagy bukása gyakorlatilag a politikai pályafutásába került, legalábbis azon a szinten biztosan, így nincs számára visszaút. „Gyurcsány nem buta ember, tudja, hogy neki ebben az országban többé nem osztanak lapot. Egy valamivel tudná a hazáját szolgálni: ha tényleg azt szeretné, hogy Orbán Viktor rendszere megbukjon, akkor kivonul a politikából.

Miután ezt nem teszi meg, Magyar számára Gyurcsány a Fidesz embere, és elmondása szerint Dobrev is amiatt ment át a Tisza Párt tömegén az MTVA-vita előtt, hogy össze lehessen mosni a két pártot, de ezt nem fogja engedni. „Onnantól, hogy ezt nem teszi meg, számomra ő a Fidesz embere. Dobrev Klára is azért jött át a mi tömegünkön az MTVA-vita előtt, azért küldték oda a DK-zászlós embereket, mert össze akartak minket gyurcsányozni. Vágóképeket akartak, hogy a propaganda használhassa, mondván, összetartozik a DK és a Tisza. Ez kizárólag a Fidesz érdeke.”

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.