Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,088 $

A magyar válogatott igen komoly összeget zsebelt be az Eb-kijutással

Ráadásul ez még a többszörösére is növekedhet.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a bolgárok elleni mérkőzéssel a magyar válogatott bebiztosította részvételét a jövő évi Európa-bajnokságra, majd a vasárnapi, Montenegró elleni parádés meccsel a csoportelsőség is biztossá vált. Marco Rossi pedig nem is lehetne büszkébb a fiúkra, hiszen ezzel csapata sorozatban harmadszor kvalifikált a kontinenstornára.

Maga a kijutás és a csoportelsőség is hatalmas hír, ám most az is kiderült, hogy mennyit hozott a konyhára a csapatnak a nem mindennapi teljesítmény. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megemelte a jövő évi Európa-bajnokság díjalapját, ami így 371 millió euróra rúg. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Azt is tudni lehet, hogy az UEFA minden kijutó országnak 9,5 millió eurót (3,6 milliárd forint) utal, tehát ezt már biztosan megkapja a magyar válogatott. Ugyanakkor ha így folytatják, és további sikereket érnek el, úgy ez az összeg akár a többszörösére is emelkedhet.

A Sportal által összegyűjtött adatok alapján az UEFA a jövő nyári Európa-bajnokság csoportkörében minden döntetlen után 750 ezer eurót fizet, egy győzelem pedig kereken egymillió eurót hoz a nyertesnek.

Amennyiben pedig a magyar válogatott elérné a továbbjutást a csoportból, és bekerülne a legjobb 16 közé, úgy további kétmillió euróval számolhatna Szoboszlai Dominik csapata, egy negyeddöntős szereplés pedig még ennél is komolyabb összeget, további 3,25 millió eurót jelentene a csapatnak.

Ha pedig végtelenül elsöprő pozitivitással tekintünk a jövőbe, úgy azt is megnézhetjük, milyen összegekkel számolhatna a válogatott, ha még a fentieken is tovább sikerülne jutniuk: az elődöntős szereplés 5 millió eurót ér, csak a döntőbe jutás pedig 7 millió eurós jutalommal jár. Az Európa-bajnokság győztese pedig 10 millió eurót kap, így summában akár 34 millió eurót is bezsebelhet majd a győztes csapat a nyáron.