Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Nemcsak MacBookokat tölthetünk az Apple 140 W-os töltőfejével

TÉMÁK:
#Apple #MacBook #Tech
Apple
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hétfői Unleashed eseményt követően egy speciális adapter is debütált az újonnan bejelentett MacBook Pro laptopokkal egyetemben.

Az Apple vadonatúj, 140 W teljesítményű adaptere alapból a 16 hüvelykes MacBook Pro készülékek csomagolásában lesz, az USB-C Power Delivery 3.1 sztenderddel ellátott eszközt azonban külön is megvásárolhatjuk 99 dollárért cserébe.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Mindeközben a 14 hüvelykes MacBook Pro laptopokhoz a 67 W-os, illetve a 96 W-os töltőfej jár majd, természetesen modelltől és konfigurációtól függően – olvasható az Apple weboldalán.

Az USB-C Power Delivery 3.1 szabvány azt jelenti, hogy az Apple új adaptere lényegében nem csupán a saját ökoszisztémához tartozó notebookokkal, okostelefonokkal és egyéb eszközökkel lesz kompatibilis, hanem más laptopokkal és kütyükkel is.

Az adapter a vállalat első gallium-nitrid (GaN) töltőjeként kerülhet a piacra – ennek a speciális kémiai vegyületnek köszönhetően csökkenthető a szerkezet mérete, miközben a teljesítménye maximalizálható, és a hatásfokából sem veszít.

A 14 hüvelykes MacBook Pro esetében a Thunderbolt 4 porton keresztül pumpálható tele energiával a laptop, míg a 16 colos képátlójú MacBook Prónál már a MagSafe 3 csatlakozót ajánlja 140 W-os gyorstöltésre az Apple, mivel a Thunderbolt 4 legfeljebb 100 W-ot képes támogatni, így lelassíthatja a folyamatokat.

Fotó: Apple