Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Ma indul útnak az első emberi SpaceX misszió – itt követheted a startot

not image

Kulcsár Péter

2020. május 27. - 00:17

Ha esetleg nincs tervünk ma késő estére, akkor egy fantasztikus streamet ajánlunk, amelyben figyelemmel követhetjük Elon Musk vállalatának első emberi repülését.

A SpaceX Falcon 9 rakétája két NASA űrhajóssal a fedélzetén fogja elvégezni az első emberi küldetését. Ez lesz a valaha volt első privát kozmikus repülés a cég történelmében, amely során Doug Hurley és Bob Behnken asztronautákat szállítják el a SpaceX űrsiklói a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), ahol 6-16 hétig fognak dolgozni.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Az űrhajó kilövése magyar idő szerint egészen pontosan 23:33-kor kezdődik és egy csomó online felületen élőben nézhetjük majd az eseményt.

A SpaceX és a NASA is a hivatalos weboldalukon streamelik a rakéták indítását, de a SpaceX YouTube-csatornája és a NASA TV hivatalos YouTube-fiókja egyaránt le fogja adni a rendkívüli történéseket, mint ahogyan a NASA uStream felülete is.

A Falcon 9 rakéta tervezett útja (Forrás: SpaceX)

Az asztronauták előreláthatólag a holnapi nap folyamán érhetik el a Nemzetközi Űrállomást, előtte pedig 19 órán át keringenek majd a Föld körül.

A SpaceX számára ez egy nagyon fontos mérföldkő lehet, mivel befolyásolhatja a jövőben tervezett űrutazásokat és akár még több asztronautát vihetnek fel az ISS fedélzetére. Ha sikerrel járnak, más magánkézben lévő társaságokat is ösztönözhetnek az emberi expedíciók kivitelezésére.

Közben érdekes dolgok derültek ki a vörös bolygóról:

https://liner.hu/ujabb-kutatasok-bizonyithatjak-a-mars-kulonos-eredetet/

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.