Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

M7-es busztragédia: nyolcan vannak intenzív osztályon

Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ATV Híradójának értesülései szerint jelenleg nyolc embert ápolnak intenzív osztályon a Szabadbattyánnál történt busztragédiával összefüggően.

A ma hajnali órákban rázta meg az országot a hír, hogy egy magyar busz átszakította a szalagkorlátot az M7-es autópályán Szabadbattyánnál és egy felüljáró pillérének ütközött. A tragédiában legalább 8-an vesztették életüket, míg 48 ember megsérült.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A fehér megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint az esett hajnal 5 óra előtt néhány perccel történhetett a bejelentések alapján. A tűzoltók, rendőrök és mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy minél több sebesültet kiszabadítsanak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője később közölte, hogy összesen 17 mentőegységet riasztottak, akik a helyszíni ellátást követően Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték a sérülteket.

A jármű egyébként a Volmer Tours utazási iroda egyik autóbusza volt, amelyen 56 utas és a két sofőr tartózkodott, az egyik sofőr pedig életét vesztette a balesetben. Egyelőre további információkat nem árultak el, az ATV megkeresésére nem nyilatkoztak.

A hírcsatorna híradója azonban további információkat tudott meg az esetről: a 48 sérült közül ugyanis legalább 8-an kerültek intenzív osztályra. Ez eddig nem volt ismert, csak a sérültek számáról lehetett tudni.

Az ATV Híradó tudomása szerint egyébként a kórházba szállítás közben senki nem vesztette életét, így a nyolc halálos áldozat a helyszínen vesztette életét.