Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

M7-es busztragédia: mindenki aludt a buszon, amikor bekövetkezett a halálos baleset

Fotó: Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 15. - 12:31

Egyre több információ lát napvilágot a tragikus M7-es buszbalesetről, aminek eddig összesen 8 áldozata van, de ugyanennyi súlyos sérültről tudni.

A jobb hírek közé tartozik, hogy nem volt gyermekáldozata a balesetnek, és a súlyos sérültek között sincsenek kiskorúak. A busz vezetője életét vesztette, egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tragédiát.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A lehetséges okok között szerepel a műszaki hiba, elalvás és a rosszullét is. Erre a kérdésre csak később kaphatunk választ a nyomozás során, vagy annak végén. Többek között Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét fejezte ki a tragédia kapcsán, hivatalos közösségi oldalán keresztül reagált a történtekre.

Az M1 tudósítója, Kovács Szilvia a székesfehérvári helyszínen közölt információkat a balesetről, aminek ideje alatt 56-an utaztak a buszon. A sérültek kórházi ellátása folyamatosan zajlik, a fejérmegyei kórházba összesen 20 sérültet szállítottak.

Úgy tudják, hogy a Horvátországból érkező busz utasai javarészt budapestiek, de információik szerint vannak köztük székesfehérváriak is. Az M1 tudósítója hozzátette, arról is információt szereztek, hogy a buszon mindenki aludt, amikor bekövetkezett a tragédia.

Nagy rázkódásra keltek fel az utasok, majd ezt követően felborult a busz. „Az autó egyik sofőrje is az elhunytak között van.” – mondta az M1 tudósítása. „Nem lehet tudni, hogy műszaki hiba történt, vagy esetleg a sofőr elaludt, a baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.