Löw a magyarok elleni meccsről: „Nem volt könnyű tíz védekező játékos ellen játszani”

Fotó: Twitter/MLSZ
not image

Hujber Dávid

2021. június 24. - 07:44

Löw távolról sem lehet elégedett a válogatottja teljesítményével, még akkor sem, ha végül ki tudták harcolni a továbbjutást.

Papíron sokan több gólos német győzelmet vártak és vetítettek előre a magyar válogatott ellen az „F” csoport utolsó mérkőzésén, de ebből végül semmi sem valósult meg, olyannyira nem, hogy egy hajszál választott el bennünket a továbbjutástól.

Ha a meccs teljes képét nézzük, nem lehet kérdés, hogy kik érdemelték volna meg a továbbjutást, vagy a győzelmet, amihez a magyarok sokkal közelebb állhattak, hiába birtokolták többet a játékszert az ellenfelek.

Löw csapata sokszor tehetetlennek és tanácstalannak tűnt, nem volt meg bennük a kellő energia, illetve a váratlan húzások sem, amik egykor nagyban jellemezték őket. Ezzel szemben a magyarok könyörtelenül kihasználták a helyzeteiket, és oroszlánként küzdöttek.

Ugyan az oroszlánjaink nem jutottak tovább az újabb döntetlen miatt, dicsőséggel a nevük mellett térhetnek vissza, és az a teljesítmény, amit az Eb-n nyújtottak, aggodalomra adhat okot az ellenünk készülő világbajnoki selejtezős csapatok számára.

Joachim Löw úgy készült a válogatottjával, hogy az Eb egyik legnehezebb mérkőzését fogják játszani, és ez így is lett. A portugálokkal meglepően könnyen elbántak, addig a magyarok ellen már messze nem tudtak olyan hatékonyak lenni.

„Ahogy készültünk, az Eb egyik legnehezebb mérkőzését játszottuk, és kétszer hátrányba kerülve nagyon nehéz dolgunk volt. A magyarok szervezetten védekeznek, kevés helyet hagyva, nagyszerűek a párharcokban, és ezért szükség volt a megfelelő mentalitásra és a csapatszellemre egészen a végéig.” – idézte az MLSZ a német szövetségi kapitányt.

Orbán Viktor reakciója a drámai német-magyar Eb-meccset követően

„Nagyon nagy szívósságot mutattunk. Hibáztunk, ugyanakkor a hozzáállásunk megfelelő volt.” – olvasható Löw nyilatkozata a Mundo Deportivo cikkében. „Jó dolog továbbjutni ebből a csoportból. Ez volt a célunk, és sikerült elérnünk. Nem volt könnyű tíz védekező játékos ellen játszani, de végül sikerült.”

Jamal Musiala dicséretet kapott Löw-től, miután a becserélését követően megváltoztatta a játék képét. „Nagyon jól csinálta a dolgokat, ami figyelemre méltó egy ilyen korú játékostól. Az ő erőssége az, hogy akkor is képes ficánkolni, amikor kevés a hely, és ma a beállítása sokat segített nekünk.” – tette hozzá az edző a még mindig csak 18 esztendős támadó középpályásról, aki a Bayern München játékosa.