Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Hivatalos közleményt adott ki a Liverpool szombati, helytelenül visszafújt góljukról

A Liverpool hivatalos közleményben panaszkodott, amiért szombati, vereséggel végződött rangadójukon a Tottenham ellen a videóbíró nem tudta megállapítani, hogy Luis Diaz gólja nem lesről született, a klub így „megvizsgálja a lehetőségeit”.

London, 2023. szeptember 30. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (j) és csapattársa, Virgil van Dijk a Tottenham Hotspur elleni mérkõzés végén az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban. A Tottenham 2-1-re gyõzött. MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A meccset kilenc emberrel befejező vörösök 2-1-re kaptak ki a Spurs otthonában, de a meccs máshogy is alakulhatott volna, ha megadják Diaz gólját az első félidőben. Ekkor Curtis Jonest már kiállították, de a Mohamed Szaláh indításával meglépő támadó alsó sarokba találó lövésével a vezetést szerezhették volna meg, amennyiben nem ítél lest a játékvezető.

A visszajátszások alapján azonban Cristian Romero beragadása miatt Diaz egyáltalán nem volt lesen és a videóbírónak meg kellett volna semmisítenie az ítéletet. A bírók küldését intéző testület, a PGMOL később elismerte, hogy Darren England videóbíró azért erősítette meg azt, mert „jelentős emberi mulasztás” révén azt hitte, Simon Hooper bíró gólt ítélt. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

„A Liverpool FC tudomásul vette, hogy a PGMOL elismerte tegnap esti hibáit. Egyértelmű, hogy a játékszabályok nem lettek helyesen betartatva, ezzel a sport méltósága került aláaknázásra. Pontosan tudjuk, mekkora nyomás alatt kell a játékvezetőknek dolgoznia, de ezeknek a nyomásoknak a VAR az enyhítésére, nem a súlyosbítására szolgál” – idézi a Liverpool közleményét a 90min.

„Ennek fényében elégtelennek tartjuk, hogy nem hagytak elég időt a helyes döntés meghozatalára és hogy nem volt utólagos beleszólás a hiba javítására. Az ilyen, jelentős emberi mulasztásnak nevezett kudarcok is elfogadhatatlanok. Minden végkimenetelt a vizsgálat alapján, teljes áttekinthetőséggel kellene meghozni.”

„Ez a jövőbeni döntéshozatalok szempontjából létfontosságú, mivel minden klub számára fontos, hogy az eljárásokban változások legyenek, ezzel megakadályozva a hasonló helyzetek kialakulását. Addig is megvizsgáljuk az előttünk adódó lehetőségeket, tekintve, hogy egyértelmű szükség van a helyzet magasabb szintre vitelére és megoldására.”

Nem mindennapi, zárás utáni akciót hirdetett az Auchan

A zárás utáni vásárlási lehetőség a törzsvásárlók számára lett meghirdetve.

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.