Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Az FA Kupából kiestek, de Klopp szerint javul a Liverpool formája

Liverpool, 2023. január 21. Jürgen Kloppnak, a Liverpool vezetõedzõjének az óriásfalfestménye egy ház falán Liverpool Anfield városrészében 2023. január 21-én, az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában játszott Liverpool FC-Chelsea mérkõzés napján. MTI/AP/PA/Martin Rickett
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp bíztatónak nevezte az FA Kupa címvédők javuló teljesítményét, miután vasárnap 2-1-re kikaptak a Brighton & Hove Albion otthonában és a negyedik fordulóban kiestek.

Előzmény:

 

Harvey Elliott nyitotta meg az Amex stadionban a gólgyártást, de a hazai csapat kilenc perccel később egyenlített Tariq Lamptey Lewis Dunkon megpattanó lövésével, amit végül a védő öngóljának nyilvánítottak. A rendes játékidő végén aztán Kaoru Mitoma a győzelmet is megszerezte a Brightonnak.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A vereség azt jelenti, hogy a Liverpool címvédésről szóló álmaik szertefoszlottak, és hogy a Világbajnokság vége óta lejátszott kilenc meccsből csak hármat nyertek meg, de többek között pont a Brightontól sima, háromgólos vereséget szenvedve. Ennek ellenére Klopp javuló teljesítményről beszélt a meccs után:

„Pár hete az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtotta a csapat itt, mióta megérkeztem, a mai sokkal jobb volt, de így is kaptunk két gólt rögzített helyzetekből. A réseket, amiken keresztül indítani tudtak múltkor, lezártuk, de a rögzített helyzetekből így is jobban jöttek ki. Van még hova fejlődni. Lépegetünk, de még tudunk hova menni, ezen fogunk dolgozni” – idézi az edzőt az ESPN.

Miután a Carabao Kupából már decemberben kiestek és a Premier League-ben vezető Arsenallal szemben 21 pont a hátrányuk, a Liverpool legfeljebb a Bajnokok Ligájában reménykedhet némi vigaszban, ahol a legjobb 16 között a címvédő Real Madrid lesz az ellenfelük.

Klopp szerint a Liverpool lehetett volna jobb a vasárnapi mérkőzésen és szerinte a csapatának vissza kell térnie abba a formába, amivel tavaly mindkét otthoni kupát behúzták: „Szerintem így ki lehet esni egy kupából. Egy jobb helyzetben, mondjuk, ha 10 pontos előnnyel mennénk a bajnokságban és kikapunk a Brightontól, akkor is meg kell adni nekik a tiszteletet.”

„Most az utolsó lépésen dolgozunk, ezért ilyen fájó, hogy ezúttal nem jött össze a dolog, de azért voltak lépések a jó irányba. Ezekre a meccsekre kell építenünk, fejlődnünk kell. Pár srácnak lehetne jobb a testbeszéde, jobban tartanunk kell a felállást a védelemben.”

„Amikor múltkor itt jártunk, esélyünk sem volt. Szerencsénk volt, hogy nem lőttek még többet. De a mai meccsen senki sem lepődött volna meg, ha mi nyerünk, ez pedig jó jel. Azonban még nem voltunk elég jók, ezért estünk ki.”

A Liverpool következő mérkőzését február 4-én játssza a Premier League-ben a Wolverhampton ellen, majd február 13-án jön a városi rangadó az Everton ellen.