Nagyon elismerően nyilatkozott Mbappé Messiről a mérkőzést követően

Fotó: EPA/Ian Langsdon
not image

Nagy Noel

2021. december 8. - 19:05

Kylian Mbappé kapcsán az elmúlt hónapok során inkább az tartotta lázban a sajtót, hogy valóban távozik-e a PSG-től.

Közismert tény volt, hogy a fiatal francia támadó Cristiano Ronaldót tartotta az igazi példaképének, azonban Lionel Messi PSG-be való érkezésével ez az álláspontja megváltozhatott – kezdte fejtegetését a Marca.

A spanyol lap szerint Messi megérkezésekor Mbappé sokkal komolyabbnak látszott a csapatban és a Messihez való hozzáállásában, de ez főként annak köszönhető, hogy fejben már a Real Madridnál akart játszani.

A PSG vezetősége abban is reménykedett a hétszeres aranylabdás argentin leigazolásával, hogy néhány hónap együtt töltött játék meg tudja győzni Mbappét arról, hogy maradjon a csapatnál és hosszabbítsa meg a szerződését – erre még azonban nem került sor.

A „Messi vs CR” olykor törzsi háborúvá fajuló kérdésében azonban a Marca szerint úgy tűnik, hogy sikerült már megváltoztatni az álláspontját. A spanyol lap ezt a Club Brugge elleni mérkőzést követően adott nyilatkozatából hozta ki:

„Nagyon egyszerű Lionel Messivel játszani. Ő a világ legjobb játékosa, néhány napja megint aranylabdát nyert. Ma is két gólt szerzett, látszik rajta a boldogság és remélem, hogy segíteni fog minket a jövőben”

Fontos megjegyezni azonban – amit az érdekes gondolatmenet ellenére a spanyol lap is megtett -, hogy feltehetően ez a nyilatkozat azért még nem jelenti azt, hogy változott volna az álláspontja, mindössze elismerte az argentin játékos „szuperképességeit”.