Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Óriási leépítésbe kezd a Snapchat, minden tizedik dolgozótól megválnak

Főleg a távmunkában dolgozó alkalmazottaknak intenek búcsút.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Minden tizedik munkavállalótól megválik a Snapchatet birtokló cég, leginkább a távmunkásokat sújtják az elbocsátások – írta meg az Index az Economx nyomán. Kifejtik, a tulajdonos cég hétfői közleményéből derült ki, hogy a Snapchat globális munkaerejének 10 százalékát elbocsátják, mintegy 528 alkalmazottat.

A Reuters szerint mindez arra utalhat, hogy 2023 után tovább folytatódnak a technológiai szektorban tapasztalt elbocsátások, a cégek gazdasági bizonytalansággal küzdenek. Egyúttal tény, hogy a fiatalok körében gyakran látogatott alkalmazás régóta küzd azért, hogy ezt a népszerűséget profitra váltsa, ezáltal felvéve a versenyt az olyan nagyobb riválisokkal, mint a Meta Platforms. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Negyedéves eredményeit a cég kedden jelenti be. Adózás előtti költségek tekintetében 55 és 75 millió dollár közötti a társaság várakozása, amiből a jövőbeni készpénzkiadás 45-55 millió dollár körül alakul. Már 2024 első negyedévében várható ezen költségek felmerülése – részletezik. Az elbocsátások kapcsán pedig Jasmine Enberg azt mondta, azok nem sok jót ígérnek a Snap üzleti helyzetét tekintve.

„A Snap valószínűleg megpróbál jóindulatot szerezni a befektetők körében, akik megjutalmazták versenytársát a költségcsökkentő intézkedéseiért” – tette hozzá az Insider Intelligence kutatócég vezető elemzője. A cikkben megjegyzik, a vállalat egy éve már heti négy nap irodai jelenlétet vár el munkavállalóitól.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy tavaly decemberben arról érkezett hír, minden hatodik munkavállalóját elküldi a Spotify, ami mintegy 1500 alkalmazott kirúgását jelenti. A Túró Rudi tulajdonosa pedig szintén hasonló lépésre szánta el magát, közel 2000 dolgozójától válna meg, míg január elején a Google több száz munkatársát bocsátották el.