Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Közel 2000 munkavállalójától válik meg a Túró Rudi tulajdonosa

A drasztikus döntés mögött financiális okok húzódnak.

...svg content...Fotó: MTI/Balázs Attila
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters a holland FrieslandCampina tejipari vállalat bejelentése nyomán számolt be arról, hogy 1800 fős leépítést tervez a cég. A Pöttyös márkát is tulajdonló vállalat a költségek mérséklésével és a nyereségesség javításával indokolta a drasztikus lépést: két év alatt összesen 1800 munkahelyet kívánnak megszüntetni világszerte.

Csak 2024-ben már 1200 dolgozótól válhat meg a vállalat, közlésük szerint pedig a leépítések nem egy részlegre korlátozódnak, hanem valamennyit érintik majd. Becsléseik szerint a látványos leépítéssel akár 200 millió eurót is megtakaríthatnak a kiadáscsökkentő program részeként, melynek célja, hogy 2026-tól éves szinten 400-500 millió euróval csökkentsék költségeiket.

A holland vállalat a világ egyik legnagyobb tejipari szövetkezete, s több mint 100 országban van jelen, ahol tejtermékeket, valamint az élelmiszer- és gyógyszeriparban felhasznált összetevőket értékesít. A magyar vonatkozás pedig a Pöttyös termékcsalád, de ismerhetjük még a vállalatot konkrétan a Túró Rudiról, vagy a Milli tejitalokról is.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.