Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Letartóztatták a pakisztáni pesavari mecset elleni merénylet gyanúsítottjait

Fotó: Mentőalakulatok tagjai kutatnak áldozatok után a romok között, az északnyugat-pakisztáni Pesavár egyik mecsetjében az előző napon elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2023. január 31-én. A támadásban legkevesebb 83 ember életét vesztette, 57-en megsebesültek. MTI/EPA/Arsad Arbab
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy helyi rendőrfőnök szerint a hatóságok nagyszabású nyomozást indítottak az ügy kapcsán, így további letartóztatásokra lehet számítani.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a pakisztáni pesavari mecsetben egy öngyilkos merénylő robbantott hétfőn, később pedig arról érkeztek hírek, hogy az incidens következtében legalább 87-en meghaltak, 57-en pedig megsérültek.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A helyi hatóságok azóta több gyanúsítottat is letartóztattak, akiknek minden bizonnyal köze lehetett az ország északi részén fekvő városban elkövetett támadáshoz, s a halálos áldozatok száma több mint 100 főre, a sebesülteké pedig 217-re emelkedett.

Mohammad Aijaz Khan pesavari rendőrfőnök közölte, miszerint a rendőrség nagyszabású nyomozást indított az ügy kapcsán, így további letartóztatásokra lehet számítani – derül ki a CNN beszámolójából.

Majd hozzátette, a hatóságok jelenleg azt vizsgálják, a támadó hogyan juthatott be a mecsetbe, miközben a helyszín közelében élő családokat is kihallgatják, ugyanis arra gyanakszanak, hogy egy „belsős ember” segíthetett a támadónak.