Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Újabb részleteket osztott meg Lázár János a KRESZ módosításáról

Noha a kormány hamarosan elkezdi tárgyalni a tervezett módosításokat, azok nem azonnal, leghamarabb valamikor 2026-ban léphetnek életbe.

MTI Fotó: Krizsán Csaba
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, a kormány a KRESZ módosítását fontolgatja, erről pedig Lázár János friss részleteket osztott meg egy sajtótájékoztatón. A vg.hu közlése szerint az építési és közlekedési miniszter kifejtette, hogy egy kis és egy nagy KRESZ-módosítás van az asztalon.

A miniszter elmondása szerint előbbi már túl is jutott a közigazgatási egyeztetésen, s beterjesztik a kormány elé, így a parlament akár már a tavaszi ülésszakban is szavazhat róla. E módosítás egyebek mellett tartalmazná az elektromos rollerek és a többi új közlekedési eszköz kérdését, de nagyobb hangsúlyt kapna a kerékpárosok és a gyalogosok védelme is.

Mindeközben egy nagy KRESZ-módosítás is folyamatban van, mely a több mint 50 éve érvényes jogszabályt újítaná meg alapjaiban: a kormány mintegy 50 szakmai szervezettel kíván egyeztetni a reformról, az eddigi visszajelzések alapján pedig többségük egyetért abban, hogy ideje változtatni a KRESZ-en.

Lázár János megjegyezte, széles körű párbeszédet terveznek az ügyben, nem kizárva a konzultáció lehetőségét, mondván, ily módon meg lehetne vitatni a KRESZ egyes irányait is. A miniszter végezetül megjegyezte, a jogosítvány megszerzésének eljárásában is jöhet változás, s érdemben felülvizsgálnák az alapvető szabályokat is.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.