Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Erre a hírre Lázár János is csettintett egyet

Lázár János is örömmel vette tudomásul, hogy a magyar repülőtér átvétele minden szempontból megtörtént.

...svg content...Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél a felújított geszti Tisza-kastélyban tartott sajtóbejáráson és rendhagyó tárlatvezetésen 2024. június 27-én. A miniszter kiemelte, hogy a kastélyban a látogatókat ezer négyzetméternyi kiállítás várja, amelynek legfőbb célja az, hogy az eredeti állapotban mutassa be a Tisza család és a korabeli Magyarország történetét, valamint múzeumpedagógiai eszközök segítségével egy gimnazista számára is megérthetővé tegye a korszakot. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Nagy Márton miniszter kedden több fontos bejelentést is tett a Budapest Airport kapcsán, ami már magyar kezekben van. A fizikai átvétel is megtörtént, így ettől a ponttól kezdődően drasztikus javulások várhatóak a kiszolgálásokban, és megtudhattuk, a súlyos késésekben érintett légitársaságok rendkívüli büntetésekre számíthatnak Magyarországon.

Ezzel a kormány az utasokat védi, akik később egy megújult gyorsforgalmit és vasútvonalat fognak kapni, de parkolók és hotelek is épülhetnek a repülőtér köré. Számos nagy változás várható, és ez olyasvalami, ami nemcsak a magyar emberek, hanem a turisták érdekeit is szolgálja, kezdve a 3-as terminál megépítésével. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Lázár János miniszter ugyan örül, szerinte is kaotikus a jelenlegi helyzet, amin mindenképpen változtatni kell. „Végre magyar kézben van a repülőtér! 2032-re elkészül a 3-as terminál. Az én dolgom az, hogy az új és egyre növekvő forgalmat bonyolító légikikötő biztonságosabban és gyorsabban legyen megközelíthető. A jelenlegi helyzet kaotikus.”

Hangsúlyozta, akár egy koccanás is elegendő ahhoz, hogy tömegek késsék le a járataikat, ami egyszerűen elfogadhatatlan. Emiatt új forgalmi sávokat alakítanak ki, és többek között új felüljárók is helyet kapnak az érintett szakaszon. Ezek mind jelentősen gyorsíthatják a közlekedést a város és a repülőtér között.

„Akár egy koccanás is elég, hogy tömegek késsék le járataikat, vagy hogy a belvárosig duguljon be a főváros. Új forgalmi sávokat létesítünk; új felüljárókat építünk; a buszsávokat úgy alakítjuk ki hogy a közösségi közlekedést valóban segítse, miközben nem bénítja meg a várost – mindezekkel egy teljes városrészt megújítunk és élhetőbbé teszünk.” – írta a Facebook oldalán.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.