Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Máris javult a helyzet a budapesti repülőtéren, súlyos bírságokat kaphatnak a légitársaságok

Gulyás Gergely miniszter a Budapest Airport kapcsán is fontos információkat közölt a Kormányinfón.

...svg content...Fotó: Facebook/Budapest Airport
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök is éles kritikákat fogalmazott a Budapest Airport jelenlegi helyzete kapcsán, miután egyre sokkolóbb késésekről számolnak be az utasok. Ezzel együtt a kiszolgálással, a velük való bánásmóddal sem elégedettek, ami azonnali beavatkozást igényelt a kormány részéről.

Ugyan a pénzügyi átvételt már megtörtént a repülőtéren, ez fizikai szinten még nem valósult meg, de az átmeneti időszakban is igyekeznek javítani a helyzeten, hogy az utasok kényelmesebben utazhassanak. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Gulyás Gergely miniszter elmondta, tisztában vannak a légi közlekedés nehézségeivel, ugyanakkor ez nem oka arra, hogy sokórás késések történjenek, és ne kapjanak meg minden szükséges információt az utasok. Hangsúlyozta, azok, akik a repülőtéren vannak, maximálisan ki kell őket szolgálni.

A miniszter szerint ma már lényegesen jobb a helyzet, de azt várják a repülőtértől, hogy készítsenek akciótervet, és minden információt adjanak át az utasoknak, illetve arra kérik a földi kiszolgálószemélyzetet, hogy radikálisan gyorsítsák fel a munkát. A magyar kormány utasítást adott a Fogyasztóvédelemnek, hogy a lehető legszigorúbban járjanak el azokban az esetekben, ahol nagyarányú a késés.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Kiderült, már 12 ilyen járat esetében zajlik vizsgálat, és a kormány azt szeretné, komoly, fájdalmas bírságot kapjanak azok a légitársaságok, akik miatt súlyos késések alakulnak ki. A statisztikák szerint több mint 60%-ban felelősek a légitársaságok a késésekért, emiatt is tartják fontosnak a súlyos bírságok kiszabását.

Gulyás azt is kiemelte, számtalan rossz gyakorlat alakult ki, például kevés időt adnak az utasoknak a ki- és beszállásra, illetve a bepakolásra, ami miatt a délutáni órákra már jelentős késések alakulnak ki. Ami a bírságok összegét illeti, azok akár több százmilliós is lehet, mint azt Gulyás Gergely említette.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.