Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,706 $

Fontos bejelentések érkeztek a magyar reptérről, a gyorsforgalmi út is változni fog

Nagy Márton fontos bejelentést tett a magyar reptér, a Budapest Airport kapcsán.

...svg content...Fotó: Facebook/Budapest Airport
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A magyar kormány megelégelte a budapesti repülőtéren tapasztalt körülményeket a késésekkel, és azonnal reakciókat rendelt el. Nemrég hivatalosan is bejelentették a Budapest Airport átvételét, ugyanakkor a teljes fizikális átállás még nem történt meg, az jelenleg is folyamatban van. Ettől függetlenül számos változtatást kért az Orbán Viktor vezette kormány a tűrhetetlen késések és bánásmód miatt.

Gulyás Gergely miniszter a hétfői Kormányinfón arról is beszélt, több mint tíz járat esetben zajlik jelenleg vizsgálat nagyobb késések miatt, és a jövőben rendkívül súlyos, akár több 100 millió forintos bírságot is kaphatnak az érintett légitársaságok a jelentős késések után. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Nagy Márton kedd délután sajtótájékoztatót tartott, aminek ideje alatt ismertette a repülőtér átvételét, és az ahhoz köthető jövőbeni terveket. A magyar kormány megerősítette, a gyorsforgalmi utat és a vasútvonalat is fejleszteni fogják, ami elsődleges szempont, mivel mindenki tisztában van azzal, jelenleg milyen nehézkes tud lenni kijutni a repülőtérre.

Ezzel együtt olyan infrastrukturális fejlesztéseket hajthatnak végre hotelekkel és parkolókkal a reptéren kívül, de új terminálok építése is tervben van. Nagyar Márton hangsúlyozta, el kell kezdeni a tervezést, mert ha megépül a 3-as terminál, akkor nem értek el semmit.

Kiemelte, szép dolog, hogy folyamatosan növekszik az utasforgalom, de ehhez több vagy nagyobb terminálra van szükség. „El kell kezdeni a tervezést, hiszen ha megépül a 3-as terminál, és nincs mögötte megfelelő infrastrukturális fejlesztés, akkor igazából nem értünk el semmit.”

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.