Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

A magyar kormánynak nagyon elege lett a reptéri állapotokból

Orbán Viktor után Nagy Márton is arra sürgette a Budapest Airportot, hogy oldják meg a kialakult helyzetet, mert ez már a tűrhetetlen kategória.

...svg content...Fotó: Facebook/Budapest Airport
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter fontos bejelentéseket tett hétfő reggel a Kormányinfó alatt. Többek között a Budapest Airport kapcsán is szólt pár szót, miután áldatlan állapotok alakultak ki a repülőtéren a sok késéssel, és azzal, ahogyan az utasokkal bánnak.

Orbán Viktor miniszterelnök is felháborodott a történteken, most pedig kiderült, hogy egy sor azonnali változtatást vezettek be, amik hatására sokat javultak a körülmények. Azok a légitársaságok pedig nagyon súlyos, akár több 100 milliós büntetésre is számíthatnak, akik miatt jelentős késések történnek. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Nagy Márton hétfőn személyesen fogadta Tóth Lászlót, a HungaroControl vezérigazgatóját. Nagyon egyértelműen fogalmazott a tárcavezető, és azt mondta, a HungaroControl-nak mindent el kell követnie a zavartalan forgalom biztosítása érdekében.

A nemzetgazdasági miniszter a kialakult anomáliák kezelése és az áldatlan állapotok felszámolása érdekében olyan akcióterv kidolgozását várja el a HungaroControl vezetőjétől, amely rövid és középtávon is megoldást jelentő javaslatokat tartalmaz – olvasható az NGM közleményében.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A közleményben kiemelték, tűrhetetlenek az állapotok, ami miatt a magyar kormány összehangolt és azonnali cselekvést sürget, hogy mindezt fel tudják számolni. Megjegyezték, a nyári utazási főszezonban a rendszeressé váló késések, járattörlések következtében családok százainak kellett méltatlan helyzetet elszenvedniük a megfelelő tájékoztatás és ellátás hiánya miatt.

Liner/MTI

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.