Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Kunhalmi Ágnes felszólította Magyar Pétert, kérjen bocsánatot Medgyessy Pétertől

Kunhalmi szerint vannak mondatok, amelyek nem évülnek el, és amiket ennyi idő után is tisztázni kell.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, korábban előkerült egy 22 éves felvétel, amelyen Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-képviselője azt mondja Medgyessy Péter akkori miniszterelnökről, miután egy betelefonáló arról beszél, hogy Medgyessy táblát akaszthatna a nyakába: „vagy kötelet a nyakába”. Műsorvezetőtársa, Mráz Ágoston Sámuel rászól Magyarra, hogy „ne”, mire az megjegyzi, hogy „csak vicc volt” – idézi fel az ATV. Nemrégiben pedig Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke közleményében kiemelte:

Medgyessy Péter az MSZP miniszterelnöke volt, és Magyar baloldali emberek sokaságát sértheti még ma is a fent említett kijelentésével. „Hiszen a kimondott szavaknak súlya van, ahogy annak is, hogy valaki éppen mivel vagy kivel viccel” – fogalmazott. Egyúttal leszögezte, az MSZP társelnökeként visszautasítja ezt a megjegyzést, és nem tartja mentségnek, hogy több mint 20 évvel ezelőtt hangzott el. Úgy véli, vannak mondatok, amelyek nem évülnek el, és amiket ennyi idő után is tisztázni kell. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Másodszor az lenne a minimum – ha már előkerült ez a kellemetlen és vállalhatatlan felvétel –, hogy Magyar Péter elnézést kér a volt miniszterelnök úrtól” – tette hozzá Kunhalmi. Elmondása szerint nem akar ilyen országban élni, és tudja, hogy sokan mások hozzá hasonlóan gondolkodnak. „Ezért óva intenék mindenkit, aki ma reménykedve túl nagy felhatalmazást akar adni valaki olyannak, akiről már annyi tudunk, hogy kötelet akasztott volna a volt miniszterelnök nyakába, Orbánt pedig szívesen látná az Európai Bizottság vagy Tanács elnökeként” – írta Kunhalmi Ágnes a Facebookon.

A portál emailben kereste Magyar Pétert, hogy reagáljon Kunhalmi Ágnes bejegyzésére, eddig azonban nem kaptak választ. Korábban arról is beszámoltunk, hogy a Závecz Research friss közvélemény-kutatásának eredményei alapján a Fidesz vezeti a pártok EP-lista versenyét, ám a Tisza Párt továbbra is erősödik: a Fidesz-KDNP 45 százalékot ér el, a Tisza Párt 27 százalékos május végén. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Gwendoline Delbos-Corfield, az Európai Parlament (EP) magyarországi jelentéstevője Orbán Viktorhoz hasonlította Magyar Pétert.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.