Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Korszakalkotó akkumulátorral szerelhetik fel az új Xiaomi okostelefont

A kínai gyártó zászlóshajójaként hamarosan érkező Mi 11 Ultra modellben soha nem látott módon biztosíthatják az energiaellátást.

Fotó: Xiaomi
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Xiaomi nagyszabású online bemutatójára március 29-én kerül sor, melyen a vállalat összesen három vadonatúj Mi 11 készülékről fogja lerántani azt a bizonyos a leplet.

Ha hihetünk a MyFixGuide szivárogtatásainak, akkor a széria legdrágább, egyben legfejlettebb modelljében egy szilícium-dioxidos anód akkumulátor kapott helyet, továbbá egy eddig ismeretlen chipet is szereltek a mobilba, melynek teljesítménye egészen masszív lehet. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A Mi 11 Ultra akkumulátora támogatni fogja a gyorstöltési funkciót, kémiai összetételének köszönhetően pedig a telefon sokkal vékonyabb alakot ölthet, mint elődjei.

Az új eljárást az elektromos autók fejlesztései során megalkotott technológiák alapján hozták létre, melynek lényege, hogy egy nanoméretű, szilíciumból készült anyagot negatív anódon keresztül szőnek át, ezáltal tízszer nagyobb kapacitást tudnak elérni a hagyományos grafithoz képest.

Ami az új lapkakészletet illeti, a Xiaomi valószínűleg visszatérhet a Surge S1 chiphez, amelyet még 2017-ben mutattak be.

Egyelőre még nem lehetünk biztosak a Surge S2 érkezésében, csupán a három nap múlva esedékes show után derülhet ki, mit tartogatott a felhasználók és rajongók számára a Xiaomi.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.