Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Koronavírus: már Kína is tud mRNS vakcinát gyártani

Fotó: MRNS-alapú oltások a kínai Youcare Gyógyszervegyészeti Csoport pekingi gyárában a kínai kormány által szervezett sajtólátogatás alatt, 2023. január 10-én. A kínai hatóságok szerint az ország népesebb városaiban a koronavírus-járvány terjedése elérte csúcspontját, Pekingben és több tartományban csökken az új fertőzöttek száma. MTI/EPA/Mark R. Cristino
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kínában több, az országban kifejlesztett mRNS alapú vakcinát vizsgálnak, eddig azonban még egyiket sem hagyták jóvá.

A Sinopharm kínai gyógyszeripari vállalat nagy hírről számolt be pénteken, ugyanis közölték, hogy megkapták a klinikai tesztelésre vonatkozó hatósági jóváhagyást, amire eddig vártak.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Mindez az mRNS alapú, a koronavírus omikron variánsa ellen kifejlesztett vakcinájukra vonatkozik, ami azt jelenti, hogy immár hivatalosan is tesztelésnek vethetik alá, majd kezdhetik meg a gyártását a cég által kifejlesztett oltásnak.

Kínában több, az országban kifejlesztett mRNS alapú vakcinát vizsgálnak, eddig azonban még egyiket sem hagyták jóvá, vagyis a Sinopharm az első, amely megkezdheti az ezzel kapcsolatos munkát – írta az Infostart az MTI beszámolója alapján.

A sanghaji székhelyű vállalat biotechnológiai egysége a kutatási és fejlesztési felületen kívül olyan laboratóriumokat is létrehozott, amelyek éves szinten kétmilliárd adag mRNS-vakcinát képesek előállítani.