Clouds
21 Budapest
Dollár
355,90 Ft
Euró
386,69 Ft
Font
436,86 Ft
Bitcoin
26,793 $

Mióta itt jártál:

Kolumbiai bányarobbanás: befejezik a mentőakciót

Fotó: Unsplash/Dominik Vanyi
Dél-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Habár a mentőcsapatok több mint 30 órán át megállás nélkül dolgoztak, hogy túlélőket találjanak, a tragikus baleset után 21 munkás holttestét találták meg.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a hét elején történt bányarobbanást követően azonnal mentőcsapatokat vezényeltek a kolumbiai helyszínre, akik több mint 30 órán át dolgoztak azért, hogy túlélőket találjanak a szénbányában.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A tisztviselők pénteki közlése szerint azonban leállítják a mentőakciót, ugyanis nem találtak túlélőket, a tragikus baleset következtében pedig 21 munkás vesztette életét. Erről még csütörtökön számolt be Gustavo Petro kolumbiai elnök a Twitteren.

Nicolas Garcia, Cundinamarca kormányzója szintén bejelentette, hogy a keresés véget ért, és szintén egy tweetben azt írta: “sajnos már senki sincs életben… összetört a szívünk”. A Sutatausa város közelében lévő bánya kedden késő este omlott össze egy robbanást követően, melynek következtében lezáródott a bánya több bejárata is.

Garcia megosztotta, kilenc munkás túlélte a balesetet, és már ki is engedték őket a kórházból, hozzátéve, hogy az elhunyt munkások hozzátartozói számára pszichológiai támogatást biztosítanak.

A bányákért felelős miniszter csütörtökön megerősítette, a robbanást a bányában lévő metán váltotta ki, kiemelve, hogy a bánya egészen addig zárva marad, míg a hatóságok kivizsgálják, hogy pontosan hogyan következett be a 21 ember életét követelő tragédia.