Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,48 Ft
Euró
392,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
61,617 $

Kolumbiai bányarobbanás: befejezik a mentőakciót

Habár a mentőcsapatok több mint 30 órán át megállás nélkül dolgoztak, hogy túlélőket találjanak, a tragikus baleset után 21 munkás holttestét találták meg.

Fotó: Unsplash/Dominik Vanyi
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a hét elején történt bányarobbanást követően azonnal mentőcsapatokat vezényeltek a kolumbiai helyszínre, akik több mint 30 órán át dolgoztak azért, hogy túlélőket találjanak a szénbányában.

A tisztviselők pénteki közlése szerint azonban leállítják a mentőakciót, ugyanis nem találtak túlélőket, a tragikus baleset következtében pedig 21 munkás vesztette életét. Erről még csütörtökön számolt be Gustavo Petro kolumbiai elnök a Twitteren. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Nicolas Garcia, Cundinamarca kormányzója szintén bejelentette, hogy a keresés véget ért, és szintén egy tweetben azt írta: „sajnos már senki sincs életben… összetört a szívünk”. A Sutatausa város közelében lévő bánya kedden késő este omlott össze egy robbanást követően, melynek következtében lezáródott a bánya több bejárata is.

Garcia megosztotta, kilenc munkás túlélte a balesetet, és már ki is engedték őket a kórházból, hozzátéve, hogy az elhunyt munkások hozzátartozói számára pszichológiai támogatást biztosítanak.

A bányákért felelős miniszter csütörtökön megerősítette, a robbanást a bányában lévő metán váltotta ki, kiemelve, hogy a bánya egészen addig zárva marad, míg a hatóságok kivizsgálják, hogy pontosan hogyan következett be a 21 ember életét követelő tragédia.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.