Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Kolumbiai tisztviselő a bányarobbanásról: minden múló perc kevesebb oxigént jelent

Fotó: A kolumbiai elnöki hivatal sajtóosztályának felvételén Gustavo Petro kolumbiai elnök sajtóértekezletet tart Bogotában 2023. február 27-én. MTI/EPA/Kolumbiai elnöki hivatal sajtóosztálya/Presidencia de Colombia / HANDOUT
Dél-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Gustava Petro elnök kiemelte, mindent megtesznek a bajbajutottak megmentéséért, majd őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családjai felé.

Korábban beszámoltunk róla, hogy robbanás történt egy kolumbiai szénbányában, az ország középső részén, amelynek következtében legalább 11 ember életét vesztette, 10 főt pedig még azóta sem sikerült kiszabadítani.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Erről Cundinamarca megye kormányzója, Nicolas Garcia tett jelentést, aki azt is elmondta, hogy az incidens a fővárostól, Bogotától 74 kilométerre északra fekvő településen, Sutatausában történt, s „minden múló perc kevesebb oxigént jelent” – írta az Al Jazeera.

Majd hozzátette, miszerint két embert már sikerült kimenteni, 7-en pedig bármiféle segítség nélkül szabadultak ki, ám 10 fő a föld alatt rekedt, ezért 100 mentőmunkást küldtek a helyszínre, hogy mielőbb biztonságba helyezhessék a bajbajutottakat.

Gustava Petro elnök azt írta a Twitteren, miszerint Cundinamarca kormányával együtt mindent megtesznek, hogy a csapdába esett embereket élve kiszabadítsák, majd őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családjai felé.

Sajnálatos módon Kolumbiában gyakorinak számítanak az ilyen jellegű balestek, főként a biztonsági intézkedések hiánya miatt, a legsúlyosabb incidens pedig 2010 nyarán történt, amikor 73 ember halt meg egy bányarobbanásban az ország északnyugati részén.