Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Robbanás történt egy kolumbiai szénbányában, legalább 11 ember életét vesztette

Fotó: Túlélők után kutatnak a mentőalakulatok tagjai 2014. május 3-án a Bogotától 340 km-re délre fekvő San Antonio közelében, ahol földcsuszamlás történt egy művelésen kívüli külszíni aranybányában. (MTI/EPA/Christian Escobar Mora)
Dél-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az incidens szerdán következett be, egészen pontosan Sutatausa településén, amikor egy munkás eszköze által keletkező szikrától a felgyülemlett gáz belobbant és megtörtént a baj.

A hírek szerint legalább 11 ember meghalt, 10 főt pedig még mindig nem sikerült kiszabadítani azóta, hogy robbanás történt egy kolumbiai szénbányában, az ország középső részén, s mindezt Cundinamarca megye kormányzója erősítette meg.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Nicalas Garcia a Blu rádiónak nyilatkozva beszélt arról, hogy az incidens szerdán következett be, egészen pontosan Sutatausa településén, amikor egy munkás eszköze által keletkező szikrától a felgyülemlett gáz belobbant és megtörtént a baj – közölte a Barron’s.

Korábban beszámoltunk róla, hogy tavaly októberben legkevesebb 40 halálos áldozatot követelt egy törökországi bányarobbanás, áprilisban pedig 2 bányász holttestét találták meg egy robbanás után Lengyelországban.

Emellett 2022 februárjában 59-en vesztették életüket egy hasonló incidens következtében Nyugat-Afrikában, míg Kolumbiában 2021 nyarán is baleset volt: akkor 11-en haltak meg, ám sajnálatos módon mindez nem számít ritkaságnak az országban, főként a hiányos biztonsági intézkedések miatt.