Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Legkevesebb 59 ember meghalt egy hatalmas bányarobbanásban

Fotó: Twenty20
Afrika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Már legkevesebb közel 60 áldozatról tudni, akik nem élték túl a bányarobbanást, ahol újabb élettelen testek kerülhetnek elő.

A tragédia Burkina Fasóban történt egy aranybánya közelében, ahol hatalmas robbanás rázta meg a területet. Az RT beszámolója szerint legalább 59 ember halálát okozta a nagy detonáció, és egyes jelentések arról is szólnak, hogy több mint 100 sérültről tudni.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Robbanás hétfő délután következett be Burkina Fasó dél részén egy faluban. Ugyan a Reuters kérdésére a helyi tisztviselők azt mondták, a robbanás tényleges oka nem ismert, úgy tudni, hogy az arany feltárásához használt vegyi anyagok robbanhattak fel.

Az egyik szemtanú, aki jelen volt a robbanás idején, azt mondta, hogy a detonációt követően mindenütt csak holttesteket látott a földön heverni. „Szörnyű volt.” – mondta az AP kérdésére a szemtanú.

A közösségi médiában megjelent felvételek is arról tanúskodnak, hogy hatalmas erővel bírhatott a robbanás, ami a földdel tette egyenlővé a területet. Számos ehhez hasonló aranybánya található Burkina Fasóban, amik között nem hivatalosan működő bányák is vannak, ahol a biztonsági intézkedések még csak nem is elégségesek.

Furgonjával belerohant egy autóba, két kisgyermek életét vesztette

Afrika ötödik legnagyobb aranytermelőhelyéről beszélünk, így ez továbbra is egy kiemelten fontos részt képez, ahol sokan igyekeznek munkát találni ezekben a veszélyes bányákban.