Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Két bányász holttestét találták meg a lengyel bányarobbanás után

Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az eltűnteket tovább keresik, a magas metánkoncentráció miatt azonban a mentőakció lassan halad.

Két bányász holttestét találták meg a mentőalakulatok vasárnap, a dél-lengyelországi Zofiówka szénbányában a hét végén bekövetkezett robbanás után, nyolc társukat még  továbbra is keresik – jelentette be a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW).

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Jastrzebie városban működő bányában, mintegy 900 méteres mélységben szombat hajnalban történt földmozgás, melynek következtében robbanással nem járó metángázszivárgást is észleltek. 

A térségben dolgozó 52 bányász közül 42-en kimenekültek, 10-en viszont a föld alatt rekedtek. Szombat este a mentőalakulatok azt közölték, hogy  megközelítették őket a tárnában, de nem észleltek náluk életjeleket.

Az eltűnteket tovább keresik, a magas metánkoncentráció miatt azonban a mentőakció lassan halad  – tették hozzá a JSW részéről.

Ezen a héten ez volt a második bányaszerencsétlenség a sziléziai bányákban. A Pniówek nevű, Pawlowice községben működő szénbányában szerdán bekövetkezett metánrobbanásban legalább öt ember meghalt, húsz sérültet kórházba vittek.  

Pawlowicében újabb robbanások miatt pénteken fel kellett függeszteni a mentést, miután a föld alatt rekedt hét bányászt kereső mentők közül is többen megsérültek.

(MTI)