Clouds
21 Budapest
Dollár
344,22 Ft
Euró
368,80 Ft
Font
428,02 Ft
Bitcoin
25,611 $

190 millió forint értékű kokaint foglalt le a hongkongi rendőrség

Fotó: Lefoglalt kokaint tartalmazó csomagok egy hongkongi sajtótájékoztatón 2021. június 30-án. A vámhatóság június 22-én mintegy 110 kilogramm kokaint talált hidraulikus berendezésekbe rejtve egy Brazíliából érkezett szállítmányban a Hongkongi Nemzetközi Repülőtéren. MTI/EPA/Jerome Favre
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A gyanúsítottnak olyan vádakkal kell szembenéznie a bíróságon, mint kábítószer-gyártás és -terjesztés, amelyekért pénzbírságot és börtönbüntetést is kaphat.

A helyi rendőrség jelentése szerint mintegy 4 millió hongkongi dollár (kb. 190 millió forint) értékű kokaint foglaltak le, nem sokkal azután, hogy letartóztattak egy 34 éves férfit egy Tin Shui Wai-i magánlakótelep környékén.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A férfinél négy kis csomagot találtak, amelyek kapcsán gyanítják, hogy szintén drogról van szó, az általa bérelt lakásban pedig kokainra és olyan eszközökre bukkantak, amelyeket a kábítószer előállítása során szoktak alkalmazni a bűnözők – írta az SCMP.

Yeung Nga-yung főfelügyelő elmondta, hogy a gyanúsítottnak olyan vádakkal kell szembenéznie a bíróságon, mint kábítószer-gyártás és -terjesztés, amelyekért 5 millió hongkongi dollár pénzbírságot és életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Elmondása szerint a talált drogot vélhetően helyi terjesztésre szánták, emellett gyanítják, hogy egy nagyobb hálózat állhat a dolgok mögött, így abban bíznak, hogy a későbbiekben másokat is elfognak majd az ügy kapcsán.

Az előzetes adatok szerint a városban lefoglalt kábítószer (kokain, kannabisz, metamfetamin, heroin, ketamin) teljes mennyisége tavaly 55%-kal 7905 kilogrammra emelkedett, szemben a 2021-es 5075 kilogrammal, s ez a kokain esetében 2271 kg volt, ami 110%-os növekedés a két évvel ezelőttihez (1079 kg) képest.