Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Holttesteket és három tonna kokaint találtak egy tengeralattjárón Kolumbia partjainál

Fotó: A spanyol rendőrség által közreadott kép lefoglalt, kokaint tartalmazó csomagokról a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Las Palmas kikötőjében 2020. augusztus 4-én. MTI/EPA-EFE/Elvira Urquijo A,
Dél-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A lefoglalt kábítószer értéke több mint 87 millió dollár, amelyet a közép-amerikai országokba terveztek leszállítani.

A haditengerészet vasárnap közölte, miszerint egy tengeralattjárót foglaltak le Kolumbia partjainál, amelynek fedélzetén két holttestet és közel három tonna kokaint találtak, valamint két, rossz egészségi állapotban lévő személy is ott tartózkodott.

A gyengélkedőket elsősegélyben részesítették, akik vélhetően azért voltak rosszul, mert mérgező füstöt lélegeztek be, ami állítólag a tengeralattjáró belsejében lévő üzemanyagproblémák miatt alakult ki – derül ki a CBS News beszámolójából.

A lefoglalt kábítószer értéke több mint 87 millió dollár, amelyet a közép-amerikai országokba terveztek leszállítani, s a hatóságok közbelépésével több mint 6 millió adag kokaint sikerült távol tartani az illegális piactól.

A kábítószer-kereskedők gyakran használnak tengeralattjárókat, hogy drogot szállítsanak a térségben, tavaly például a kolumbiai haditengerészet 4 tonna, 150 millió dollár értékű kokaint foglalt le a járművel együtt.

Ám a tengeralattjárók néha egészen Észak-Amerikáig is eljutnak, ugyanis 2019-ben az amerikai parti őrség foglalt le egy tengeralattjárót, amelynek fedélzetén 5 tonna, 165 millió dollár értékű kokaint találtak.