Koeman: Messi zsarnokként viselkedett az edzésen

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 22. - 13:02

A 34 éves játékos a legjobbat követelte meg mindenkitől maga körül, és utált veszíteni az edzéseken – mondta az edző.

Ronald Koeman szerint Lionel Messi olyan volt, mint egy “zsarnok” az edzéseken a Barcelonánál. Az argentin sztár magasra tette a lécet a klubnál, miközben a valaha volt egyik legnagyobb játékossá fejlődött, mielőtt idén távozott a Paris Saint-Germainhez. A Barca edzője, Koeman lerántotta a leplet a hatszoros Aranylabda-győztes viselkedéséről a csapattal való edzéseken, elárulva, hogy nagyon dühös lett, ha nem nyert meccseket a foglalkozások alatt.

“Természetesen jó játékosok voltak körülötte, de ő hozta a formáját. Mindenki jobbnak tűnik, mint amilyen, miatta. Ez nem kritika, hanem egy észrevétel. Tudtam, hogy milyen jó, de mégis jó ezt minden nap közelről látni. Minden, amit egy futballistának tanítani szeretnél, a helyzetek felismerésében, a nyomás alatti labdavezetésben, a befejezésben; Messinél minden 10-es. Nem normális, nem normális!

Amikor az edzésen befejezési gyakorlatot végeztünk, néha voltak olyan játékosok, akik könnyű labdákat kezdtek rúgni, egy kis bohóckodás volt. De Messivel minden úgy ment, mint a karikacsapás: bumm, bumm, bumm, bumm, bumm. Soha semmi sallang, és mindig mindent meg akart nyerni. Tényleg, egy zsarnok”

– mondta a Voetbal Internationalnak.

Koeman elismerte, hogy Messi hiánya feltűnt, mióta elment. Néhány játékos, mint például Ansu Fati, nem edz olyan intenzitással, mint annak az embernek a jelenlétében, aki 10 LaLiga-címhez és négy Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette őket.

“Amikor először lettem edző, beszélgettem vele a házában, Castelldefelsben. Azonnal feltűnt, hogy mennyire elkötelezettnek érzi magát, és mennyire érdekli a futball. A kezdet nehéz volt, később elnézést kért ezért. Messinek meg kell éreznie, hogy van jövője annak, amit csinál, de egyre lelkesebb lett.

A Messivel való szereplés tökéletes. Most néha csinálunk egy-egy passz és rúgás gyakorlatot, ahol egy kis kapuba kellett lőnie a labdát, egy oszlop körül. A minap láttam, hogy Ansu Fati három méterrel mellé lőtt, egyszerűen a koncentráció hiánya miatt. De ezt nem tette volna meg, ha Messi még mindig ott van. Aztán jobbra állították be és dühös lett. Ez Messivel soha nem fordult elő.

Tavaly 50 gólt szállított: 30 gólt, 20 asszisztot. Példát mutatott a játékosoknak. Amikor megnyertük a kupát, Messi már annyi trófeát nyert, nagyobbakat, mint ez, de látszott, hogy a Copa del Rey ezúttal tényleg fontos neki. Azokkal a fiatal játékosokkal ott látta a klub jövőjét. Az összes srác fényképezkedni akart vele, ilyet még nem láttam. Ennyire nagyszerű volt és most is az. Az egész várost sokkolta, hogy már nincs itt”.

– idézte Koemant a Goal.