„Messi nélkül ez a Barcelona már egy teljesen más klub”

Fotó: Twitter/PSG
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 13. - 08:02

Thomas Müller, a Bayern München klubikonja a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt nyilatkozott leendő ellenfelükről.

Müllert a Szoboszlai Dominikkel is felvértezett RB Leipzig elleni 4-1-es győzelmet követően kérdezték az újságírók a leendő katalán ellenfélről, a müncheni irányító középpályás pedig diplomatikus választ adott erre a kérdésre:

„Nem igazán tudom megmondani, milyen lehet ez a Barcelona Messi nélkül, ez már egy teljesen más klub. Messivel a reflektorfényben tudtad, hogy a legnagyobb szerepe neki lesz. Ez a meccs így is izgalmas lesz a Barcelona hatalmas stadionjában, nagyon jó lesz a hangulat”

idézte a Sport.es

Müller ismételten főszerepet szeretne vállalni a Bayern Münchenben, ami a Barcelona legyőzését illeti. Legutoljára akkor csaptak össze ugyanis a katalánokkal, amikor 8-2-es győzelmet arattak, ami egy abszolút láncreakciót indított el a klubon belül.

A vereség gyakorlatilag Quique Setién állásába került, de a vezetőség több tagja is távozott a mérkőzést követően. Még Lionel Messi is el akarta hagyni a klubot, mert annyira nem volt elégedett, amerre vezeti Josep Maria Bartomeu a klubot.

Messi végül maradt egy évet, a Barcelona pedig egy átmeneti fázisba lépett át Ronald Koeman vezetésével. A katalánok a teljes újjáépülés közepén vannak, már tavaly is ennek első köveit rakták le a fiatalok bedobálásával.

Most azonban ennek a Barcelonának Messi nélkül kell felállnia, aki drámai körülmények között távozott a nyáron a Paris Saint-Germain csapatához. Ez pedig azt is jelenti, hogy most már a sztárjuk nélkül kell maradandót alkotniuk a Camp Nou-ban.