Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Koemant minimum két meccsre eltilthatják, de ebből még lehet hat is

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 24. - 12:30

A Barca edzője nem ülhet ki a Levante és az Atlético elleni mérkőzésekre, és súlyosabb büntetésre számíthat, ha a sajtótájékoztatón elhangzott szavai miatt elítélik.

A szövetség integritási osztálya feljelentheti Koemant, és minimum négy további mérkőzésről való eltiltással is számolhat. Ronald Koeman nagyon elégedetlen volt Del Cerro Grande negyedik játékvezető bíráskodásával csütörtökön a Nuevo Mirandillában. A Barca döntetlent ért el a Cádiz ellen, és az edzőt a mérkőzés utolsó percében kiállították, mert tiltakozott a Sergio Busquets által Salvi felé rúgott plusz labdával kapcsolatos döntés ellen.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Emiatt Ronald Koemant minden bizonnyal két mérkőzéssel fogják szankcionálni, az RFEF 120. cikkelye szerinti fegyelmi szabályzat szerint, amely kimondja, hogy “a főbíró, az asszisztensek vagy a negyedik játékvezető elleni tiltakozás, amennyiben az nem minősül súlyosabb vétségnek, két-három mérkőzésre vagy egy hónapig terjedő eltiltással büntetendő”.

Koeman tehát nem ülhet a Barca kispadján, legalábbis sem a hétvégi, Levante elleni mérkőzéseken, sem a jövő heti, Atlético de Madrid elleni, a Wanda Metopolitanóban megrendezésre kerülő mérkőzésen. Viszont ott lehet majd szerdán az Estadio da Luzban a Benfica elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, hiszen az egy másik megmérettetés.

De ez még nem minden: az edző egy sajtótájékoztatón ismét beszélt az akcióról, és kijelentette, hogy “ebben az országban a semmiért elküldik az embert. Nem az ideg miatt, hanem azért, mert szóltam a negyedik játékvezetőnek, hogy van egy második labda a pályán, és azt el kell távolítani”.

Ezek a szavak komolyabb szankciót vonhatnak maguk után, amennyiben az RFEF integritási osztálya feljelenti az olyan kijelentésekért, amelyek “megkérdőjelezik a játékvezetői kollektíva vagy az RFEF szervei bármely tagjának becsületességét és pártatlanságát; valamint olyan kijelentésekért, amelyek az említett kollektívák bármely tagjának tevékenységével szembeni rosszallásra utalnak, ha azokat megvetéssel teszik, vagy ha sértő, megalázó vagy gyalázkodó kifejezéseket használnak”, és erről aktát nyitnak.

Ha ez megtörténik, Koeman a szabályzat értelmében minimum négy mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat. A hollandnak a múltban több, a bíráskodással és a VAR-ral kapcsolatos panasza is ezen a részlegen ment keresztül, és ezt az eljárást nem alkalmazták. Ezúttal azonban nem tudni, hogy mit szólnak a Barca edzőjének a spanyol bírói testület egészével kapcsolatos szavaihoz írja a sport.es.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.