Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Klopp elmondta, miért esett ki a Liverpool a Real Madrid ellen a BL-ből

Fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Jürgen Klopp előtt nagy kihívás áll, hogy a következő kiírásban ott legyen a Liverpool a Bajnokok Ligájában.

Klopp szinte esélyt sem adott arra, hogy a Liverpool továbbjut a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában, miután az első találkozón 5-2-re kikaptak. A visszavágón ugyancsak egy gólt kaptak, végül egyet sem kaptak.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

„5-2-es hátrányban lenni nyilvánvalóan nem éppen egy nagyszerű eredmény, és ha tovább akarsz jutni, akkor egy igazán különleges teljesítményre van szükséged. Mi pedig ma este nem tudtunk különleges teljesítményt nyújtani.” – mondta a BT Sportnak adott nyilatkozatában a Liverpool edzője.

„Ez egy nyílt meccs volt, de a Madridnak voltak jobb lehetőségei. Allinak két szenzációs védést is be kellett mutatnia. A végén kaptunk egy furcsa gólt, de ez nyilván már semmiről sem döntött.” – fogalmazott Klopp.

A jobb csapat jutott tovább

„A jobb csapat ment tovább, és ezt el kell ismernünk. A Madrid irányította a játékot, mi pedig megadtuk számukra a lehetőséget ehhez. A kieséses szakaszok ilyenek, valószínűleg 500 ezerféleképpen lehet kiesni, ma este ez volt a mi verziónk. Nem ezt akartuk, de ezt kaptuk, most pedig tovább kell lépnünk.”

„Szükséged van pillanatokra. Ha az első félidőben gólt szerzünk, akkor az extra szikárt adhat, de ez hipotetikus, már nem fogjuk tudni. A Madrid volt a jobb csapat, és megnyerte a meccset. Három félidőben ők voltak a jobbak, így továbbjutottak a következő körbe.”

„Ha döntetlent játszunk odahaza, és olyan játékkal állunk elő, mint ma este, akkor valószínűleg így is kiesünk. Nem jöhetünk el úgy ide, miközben azt remélhetjük, hogy kapunk valamit. Különleges teljesítményre készültünk, de ma este mindezt nem tudtuk pályára vinni. Nyilvánvaló volt, hogy a jobbik fél ment tovább.” – zárta le Klopp.

Mélyre zuhant a Liverpool

John Cross, a Daily Mirror munkatársa a Sky Sports News Back Pages című műsorában: „Az az érzésem, hogy kicsit nyöszörögve adták meg magukat. Soha nem éreztük azt az energiát és intenzitást, amire számítottunk egy visszavágó kapcsán. Volt néhány lehetőségük, de a játék és a labdabirtoklás a Madridnál volt.”

„Hogy őszinte legyek, kissé elszomorít mindez. Nem volt túl nagy sztori, és számomra ez jól mutatja, hogy milyen mélyre zuhantak, ha figyelembe vesszük, hogy az előző szezonban ez volt Európa két legjobb klubja.”

„Tavaly nagyon szoros volt a döntő, de a Liverpool most kiesett a Bajnokok Ligájából, és a legjobb reményük arra, hogy visszakerüljünk a versenybe, az, ha ott vannak a legjobb négyben. Erre pedig nagy szükség lesz ahhoz, hogy elindítsák a nagy újjáépítést, amit Jürgen Klopp szeretne.”