Dollár
388,34 Ft
Euró
397,79 Ft
Font
469,78 Ft
Bitcoin
23,050 $

Kizárólag vakcinaútlevéllel látogathatóak a kocsmák és bárok Nagy-Britanniában

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 25. - 16:08

Boris Johnson miniszterelnök olyan javaslattal állt elő, mely szerint oltásról szóló igazolvány nélkül ne lehessen beülni a hamarosan újranyitandó szórakozóhelyekre.

Miközben az Egyesült Királyságban berobbant a vakcinációs kampány, egyre jobban visszaesett a covid-fertőzöttek és a koronavírus komplikációiban életüket vesztett áldozatok számának napi növekménye, melynek hatására a kormány eldöntötte, hamarosan lazíthatnak a korlátozásokon.

Soron kívül Rogán-Gaál Cecília ibizai fürdőruhás fotója mindent is visz

A kormány egyik forrása a BBC-nek adott nyilatkozatában az újranyitás kapcsán arról beszélt, hogy a közeljövőben negatív teszteredményhez köthetik a bárok és kocsmák látogatását a döntéshozók.

Ezzel szemben a Konzervatív Párt parlamenti képviselője, Steve Baker úgy fogalmazott, óriási felelőtlenség lenne, ha hirtelen ekkora enyhítést eszközölnének, egyúttal kiemelte, azzal sem ért egyet, hogy igazságtalanul megbüntethetik azokat, akik nem élnek a vakcina nyújtotta lehetőségekkel.

Jelenleg azt vizsgálják, miként lehetne mobilos alkalmazásokkal ellenőrizni a tesztelési és oltási státuszokat, illetve azon gondolkodnak, hogy tudnák a rendszert a lehető legkifinomultabb módon személyre szabni.

Elsőként az alsóház legutóbbi, szerdai ülésén vetődött fel a kocsmák vakcinaútlevelekhez kötött látogatásának ötlete, akkor a kormányfő elmondta, egyelőre még nem határolódtak el a tervtől, és megnézik, miként tudnák implementálni a rendeletet.

Boris Johnson hozzátette, jelenleg is zajlanak a tárgyalások a vakcinát bizonyító okmányról, és ha minden jól alakul, akkor legkésőbb május környékére eldőlhet, végül miként léphet érvénybe az új rendszabály.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.