Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Egy kisfiú üvöltözött rasszista gyalázkodásokat a Real Madrid meccsén

Ezúttal Tchouaméni volt a szidalmazás célpontja, a Mallorca súlyos büntetésre számíthat.

...svg content...MTI/EPA/CATI CLADERA
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Real Madrid Aurélien Tchouaméni góljával nyerte meg a Mallorca elleni, idegenbeli találkozót, találatát követően azonban rasszista gyalázkodások céltáblája lett. A hazaiak képviselői együttműködtek az ügy kapcsán és kiderítették, hogy egy fiatal fiú üvöltözött sértéseket Tchouaméni felé – számolt be róla a Goal.com.

A botrányos eset kapcsán, mely miatt vélhetően komoly büntetésre számíthat a Mallorca, Jude Bellingham is elmondta véleményét a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

„Nem is tudtam erről az incidensről” – mondta meglepetten Bellingham, amikor a történtekről kérdezték. „Ez egy hatalmas probléma, komolyabb büntetést kellene alkalmazni” – fogalmazott az ügy kapcsán.

„Szörnyű egy játékos számára, hogy úgy kell felkészülnie egy meccsre, hogy tudja, valószínűleg rasszista bántalmazás érheti. Ez undorító, nem szabadna megtörténnie” – mondta Bellingham, hozzátéve, hogy Vinícius különösen sokszor élt már át hasonló inzultusokat.

„A felelősséget inkább rá hárítják a játékstílusa és az önkifejezési formája miatt, és szerintem ez nem igazságos” – mondta Viníciusról, akit korábban több alkalommal is ért rasszista gyalázkodás a spanyol szurkolók részéről, többek között a tavalyi szezonban a Valencia elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen is – emlékeztetett az ESPN.

Az eset világszerte nagy port kavart, Vinícius pedig azóta a futballban tapasztalható rasszizmus elleni küzdelem egyik élharcosa lett.