Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Ezt a kínai várost képviselik ezentúl a Liu-fivérek

TÉMÁK:
#Kína
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Liu-fivérek tavaly jelentették be országváltási kérelmüket, most pedig kiderült, hogy melyik kínai városban folytatják tovább.

Tavaly év végén búcsúzott el Magyarországtól két rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. A Liu-fivérek országváltási kérelme körül ugyan volt némi kavarodás, most kiderült, hogy mely kínai várost fogják képviselni ezentúl.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Liu-fivéreket a kínai Tiencsin városa fogadta be, így a rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokok a várost fogják képviselni a március 31. és április 2. közötti kínai bajnokságon.

A profi sportolók azért döntöttek az országváltás mellett, mert úgy határoztak, követik edzőjüket, Csang Csing Linát Kínába, és azóta ott is folytatják felkészülésüket. Az is kiderült, hogy eközben Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang hivatalosan is kínai állampolgár lett, ami a kínai törvények nyomán azt is jelenti, hogy le kellett mondaniuk magyar állampolgárságukról.

A fivérek előtt komoly feladat állt, hiszen keresniük kellett egy olyan klubot, melynek színiben indulhatnak a válogatóversenyeken: a lap információi szerint Tiencsin városára esett a választás, így a Liu-fivérek a város színeiben indulnak a március 31. és április 2. közötti, Pekingben megrendezésre kerülő kínai bajnokságon.